Tegnérin kastikkeet: Valkokastike eli béchamel on mehevä ja monipuolinen peruskastike


Kun kuulen sanan béchamel, ainakin minun mieleeni tulee ensimmäisenä lasagne. Joku toinen saattaa tuntea herkullisen sienimuhennoksen tai moussakan tuoksun.
Tegnérin keittiössä: ranskalainen sipulikeitto voi myös pelastaa lihapullat


Sipulikeitto on ruokalaji, joka on sekä varsin edullinen että todella maukas. Sen valmistaminen voi hyvinkin kirvoittaa muutaman kyyneleen, mutta tämä unohtuu, kun ensimmäinen lusikallinen keittoa lämmittää makuhermoja.
Tegnérin keittiössä: Uuden vuoden herkulliset naposteltavat ja dipit – sormiruokaa kolmella tavalla


Pian kohotamme maljan uudelle vuodelle ja odotamme innolla uusia haasteita, mahdollisuuksia ja ilonaiheita. Kohota juhlaillan tunnelmaa omista kulhoista tarjoiltavalla sormiruoalla – yhtä turvallista kuin mukavaakin!
Tegnérin kastikkeet: Sinappinen kinkun kastike, graavilohen kastike, kermakastike ja valkokastike kruunaavat joulupöydän


Joulu on jo ovella, joten on jouluaterian suunnittelun aika. Kaikkien askareiden, lahjavalmistelujen ja leipomisen keskellä ei sovi unohtaa mitään myöskään joulupöydästä.
Tegnérin keittiössä: Valmista täydellinen perunamuusi – ja perunasalaatti noutopöytään


Peruna on tärkeimpiä perusraaka-aineitamme. Se on ravitseva, edullinen ja monikäyttöinen. Oikein valmistettuna peruna on myös uskomattoman herkullista.
Viisi vinkkiä maukkaampaan keittoon


Ranskalainen sipulikeitto Päälle tuoretta persiljaa ja voissa paistettuja krutonkeja. Tarjoile ruokaisan grillatun patongin kanssa. Kantarellikeitto Päälle timjamia, pippuria ja kermaviiliä. Tarjoile kuuman grillatun parmesan-juustotoastin kanssa. Parsakeitto Ripottele päälle oliiviöljyä, ituja ja vastarouhittua pippuria. Tarjoile lohiruisleivän kera. Minestronekeitto Päälle raastettua parmesaania ja persiljaa. Tarjoile patongin kanssa. Suurustettu kasviskeitto Päälle tuoretta oreganoa ja oliiviöljyä. Tarjoile rapean näkkileivän […]
Tegnérin kastikkeet: Näin teet majoneesin itse


Majoneesi on kylmien kastikkeiden kruunaamaton kuningas. Se muistuttaa paljon bearnaise- ja hollandaisekastikkeita.
Tegnérin keittiössä: Hyvää riistasta


Riistaa ruokapöytään! Jo pelkkä ajatus saa veden kielelle. Riista on vähärasvaista ja soveltuu erinomaisesti kermaisiin kastikkeisiin ja tuhteihin pataruokiin juuresten, perunoiden ja pikkelöityjen kasvisten kanssa.
Tegnérin keittiössä: Pikkelöityä punasipulia, kurkkua ja sieniä


Pikkelöidyt kasvikset ja sienet ovat suosittuja keittiötrendejä juuri nyt. Keittiömestarimme Anders Tegnér ottaa esiin etikan, sokerin, punasipulin, kurkut ja sienet: on pikkelöinnin aika.
Tegnérin kastikkeet: Tomaattikastike on herkullisen pastan ja pizzan perusta


Klassinen tomaattikastike valmistetaan hienonnetuista tomaateista tai tomaattimurskasta. Oikealla käsittelyllä ja aineksilla saat taivaallisen kastikkeen, joka vie pastasi ja pizzasi aivan uudelle tasolle.
Tegnérin keittiössä: Herkullista yrttiöljyä ja -suolaa


Tuoreita yrttejä on saatavilla ruoanlaiton ystävien iloksi ympäri vuoden. Mutta kuinka usein olet nähnyt ruukkuyrttien säilyvän sen jälkeenkin, kun niistä on käytetty puolet viikonlopun päivällispöydässä?
SuosIkkiyrttimme


Tuoreilla yrteillä saat sekä makua että ulkonäköä annoksiin! Ne ovat nopea ja helppo tapa tuunata kaikkia aterioita.