BLOGI – Blå Band

BLOGI

Autamme sinua valmistamaan hyvää ja ravitsevaa arkiruokaa nopeasti ja vaivattomasti sekä kehittämään ruoanlaittotaitojasi viikonloppu- ja juhlaruokiin. Teemme tämän jakamalla helposti valmistettavien ruokien reseptejä sekä antamalla perustietoa ruoanlaitosta ja tuotteistamme. Tilaa uutiskirjeemme ja uusia blogiartikkeleitamme!
2021-06-10

Hellepäivien ihana kesäsalaatti

Publicerat i: Blogg

Ihana kesäsalaatti sopii yhtä hyvin nautittavaksi parvekkeella kuin kesämökin kuistilla, oli sitten leuto kesäkuun ilta tai heinäkuun...

Lue lisää »
2021-05-27

Wrapit, pizzapullat ja kesän muut helpot piknikeväät

Publicerat i: Blogg

Maistuvat eväät, piknikviltti ja iloinen mieli – muuta ei tarvita hauskaan eväsretkeen perheen tai ystävien kanssa lähipuistossa tai...

Lue lisää »
2021-05-12

Tegnérin reseptit: Tarjoile perjantaitacot uudella tavalla – muffinsseina!

Publicerat i: Blogg

Perjantaitacoista tai -pizzasta on tullut monelle tuttu tapa. Aloitamme viikonlopun syömällä koko perheelle maistuvaa helppotekoista ruokaa. Eikä...

Lue lisää »
2021-04-28

Tegnérin reseptit: Grillikauden avauksessa tavallista parempia makkaroita, halloumiburgereita ja herkullista tikkupullaa kanelisokerilla

Publicerat i: Blogg

Vappuna juhlitaan kevättä brunssilla tai piknikillä kuplajuoman, ilmapallojen, siman ja munkkien kanssa. Vappu on myös mainio hetki avata kauan...

Lue lisää »
2021-04-15

Tegnérin reseptit: Parsakeitto pekonilla tai katkaravuilla

Publicerat i: Blogg

Monet ovat sitä mieltä, että hienoa, tuoretta parsaa ei kannata tuhlata keittoon. Muiden parsaruokien tavoin parsakeitto on kuitenkin mahtava...

Lue lisää »
2021-03-31

Tegnérin reseptit ja kastikkeet: Uunikalaa ja beurre blanc -kastiketta

Publicerat i: Blogi

Usein yksinkertaiset maut päihittävät monimutkaiset yhdistelmät. Beurre blanc -voikastike on tästä hyvä esimerkki. Se sisältää ainoastaan...

Lue lisää »
2021-03-18

Tegnérin reseptit: Kermainen munakokkeli ja muita kananmunavinkkejä

Publicerat i: Blogi

Keitettyjä kananmunia tai kokkelia aamiaisella, munakas lounaaksi, ruokaisa piiras päivälliseksi ja lettuja jälkiruoaksi. Herkulliset Benedictin...

Lue lisää »
2021-03-04

Tegnérin reseptit: Punainen linssikeitto popcornilla – lasten suosikki

Publicerat i: Blogi

Punainen linssikeitto on hyvää ja täyttävää ja se valmistuu nopeasti. Linssien maku on itsessään melko neutraali, joten keittoon sopivat...

Lue lisää »
2021-02-18

Kermainen one pot -pasta on kätevä lounas tai retkieväs

Publicerat i: Blogg

Tomaatti- tai kermapohjainen one pot -eli yhden pannun pasta on kuin tehty nopeaksi arkiruoaksi tai talviretken eväsrasian täytteeksi. Koko ateria...

Lue lisää »
2021-02-04

Tegnérin keitot: Kermainen kalakeitto täyttää ja lämmittää

Publicerat i: Blogg

Joskus kuulee sanottavan, että keitto ei ole "oikea" ruokalaji. Tällä tarkoitetaan, että keitto sopii alkuruoaksi, mutta ei ole riittävän...

Lue lisää »
2021-01-21

Tegnérin kastikkeet: Valkokastike eli béchamel on mehevä ja monipuolinen peruskastike

Publicerat i: Blogi

Kun kuulen sanan béchamel, ainakin minun mieleeni tulee ensimmäisenä lasagne. Joku toinen saattaa tuntea herkullisen sienimuhennoksen tai moussakan...

Lue lisää »
2021-01-07

Tegnérin keittiössä: ranskalainen sipulikeitto voi myös pelastaa lihapullat

Publicerat i: Blogi

Sipulikeitto on ruokalaji, joka on sekä varsin edullinen että todella maukas. Sen valmistaminen voi hyvinkin kirvoittaa muutaman kyyneleen, mutta...

Lue lisää »
2020-12-28

Tegnérin keittiössä: Uuden vuoden herkulliset naposteltavat ja dipit - sormiruokaa kolmella tavalla

Publicerat i: Blogi

Pian kohotamme maljan uudelle vuodelle ja odotamme innolla uusia haasteita, mahdollisuuksia ja ilonaiheita. Kohota juhlaillan tunnelmaa omista...

Lue lisää »
2020-12-17

Tegnérin kastikkeet: Sinappinen kinkun kastike, graavilohen kastike, kermakastike ja valkokastike kruunaavat joulupöydän

Publicerat i: Blogi

Joulu on jo ovella, joten on jouluaterian suunnittelun aika. Kaikkien askareiden, lahjavalmistelujen ja leipomisen keskellä ei sovi unohtaa mitään...

Lue lisää »
2020-12-03

Tegnérin keittiössä: Valmista täydellinen perunamuusi – ja perunasalaatti noutopöytään

Publicerat i: Blogi

Peruna on tärkeimpiä perusraaka-aineitamme. Se on ravitseva, edullinen ja monikäyttöinen. Oikein valmistettuna peruna on myös uskomattoman...

Lue lisää »
2020-11-19

Tegnérin kastikkeet: Näin teet majoneesin itse

Publicerat i: Blogi

Majoneesi on kylmien kastikkeiden kruunaamaton kuningas. Se muistuttaa paljon bearnaise- ja hollandaisekastikkeita. Erona on, että majoneesissa...

Lue lisää »
2020-11-05

Tegnérin keittiössä: Hyvää riistasta

Publicerat i: Blogi

Riistaa ruokapöytään! Jo pelkkä ajatus saa veden kielelle. Riista on vähärasvaista ja soveltuu erinomaisesti kermaisiin kastikkeisiin ja...

Lue lisää »
2020-10-29

Tegnérin keittiössä: Pikkelöityä punasipulia, kurkkua ja sieniä

Publicerat i: Blogi

Pikkelöidyt kasvikset ja sienet ovat suosittuja keittiötrendejä juuri nyt. Keittiömestarimme Anders Tegnér ottaa esiin etikan, sokerin,...

Lue lisää »
2020-10-22

Tegnérin kastikkeet: Tomaattikastike on herkullisen pastan ja pizzan perusta

Publicerat i: Blogi

Klassinen tomaattikastike valmistetaan hienonnetuista tomaateista tai tomaattimurskasta. Oikealla käsittelyllä ja aineksilla saat taivaallisen...

Lue lisää »
2020-10-08

Tegnérin keittiössä: Herkullista yrttiöljyä ja -suolaa

Publicerat i: Blogi

Tuoreita yrttejä on saatavilla ruoanlaiton ystävien iloksi ympäri vuoden. Mutta kuinka usein olet nähnyt ruukkuyrttien säilyvän sen jälkeenkin,...

Lue lisää »
2020-09-22

Tegnérin keittiössä: Helpot ja nopeat kasvispihvit

Publicerat i: Blogi

Helppo vaihtoehto kasvisvaihtoehtoa lihamureke- tai pyörykkätaikinalle kaipaavalle on valmis kasvismureke. Keittiömestarimme Anders Tegnér on...

Lue lisää »
2020-09-08

Tegnérin kastikkeet: Punaviinikastikkeen pohjana on espagnolekastike.

Publicerat i: Blogi

Tegnérin kastikekoulussa on aiemmin käyty läpi, kuinka moni kastike rakennetaan: liemi- tai fondipohjalle. Tällä kertaa Anders Tegnér muokkaa...

Lue lisää »
2020-08-25

Tegnérin keittiössä: Onnistuneet lihapyörykät

Publicerat i: Blogi

Lihapyörykät ovat yksi rakastetuimpia suomalaisia ruokalajeja. Ne sopivat juhlapöytään yhtä hyvin jouluna, pääsiäisenä kuin juhannuksena....

Lue lisää »
2020-08-11

Tegnérin kastikkeet: Valmista itse maistuva bearnaisekastike

Publicerat i: Blogi

Jo pelkkä bearnaise-sanan kuuleminen saa veden kielelle: yhdistelmä voita ja rakuunaa, mehukas pihvi ja suolaiset ranskanperunat ovat monelle yhtä...

Lue lisää »
2020-07-28

Tegnérin keittiössä: Maukas karitsapaisti toimii ympäri vuoden

Publicerat i: Blogi

Karitsasta tulee usein mieleen pääsiäinen ja kevät. Nykyään ulkomaalaista karitsan pakastelihaa on saatavilla kuitenkin ympäri vuoden....

Lue lisää »
2020-06-30

Tegnérin kastikkeet: Veloutésta sametinpehmeä kastike kalalle.

Publicerat i: Blogi

Aloitimme Tegnérin kastikekoulun kertomalla, kuinka valmistetaan useiden kastikkeiden pohja  lientä tai fondia käyttäen. Tässä jaksossa, Anders...

Lue lisää »
2020-07-14

Savustetut katkaravut: uudenlaisia grillauselämyksiä!

Publicerat i: Blogi

Kun grillikausi alkaa, ensimmäisenä tulee vanhasta tottumuksesta mieleen liha: hampurilaiset, pihvit ja vartaat. Tarjoa ensi kerralla vieraillesi...

Lue lisää »
2020-06-16

Tegnérin kastikkeet: Itse tehty hollandaise

Publicerat i: Blogi

Hollandaisekastike sopii erinomaisesti yhteen tuoreen parsan ja muiden kevätvihannesten kanssa, mutta siitä on paljon muuhunkin. Emulsiokastike...

Lue lisää »
2020-06-04

Tegnérin keittiössä: kokonainen uunikana luo sunnuntaitunnelmaa

Publicerat i: Blogi

Tegnérin keittiössä paistetaan kokonainen uunibroileri. ...

Lue lisää »
2020-05-19

Tegnérin kastikkeet: Viisi klassista peruskastiketta ja kuudes kaupan päälle

Publicerat i: Blogi

Klassisessa ranskalaisessa keittiössä on viisi peruskastiketta. Suurin osa muista kastikkeista valmistetaan niiden pohjalta. Kokkimme Anders...

Lue lisää »
2020-05-07

Tegnérin kastikkeet: Näin teet kastikkeen alusta alkaen itse

Publicerat i: Kastikkeet

Kastike kruunaa aterian ja nostaa aterian maut uudelle tasolle. Todella hyvän kastikkeen valmistaminen alusta alkaen ei ole vaikeaa. Se vaatii...

Lue lisää »
2020-04-23

Anders rakastaa hyvän arkiruoan valmistamista

Publicerat i: Blogi

Hän aloitti ravintola-alalla tiskarina jo 14-vuotiaana. Trelleborgin henkilöstöravintolassa suorittamansa työharjoittelun jälkeen hänen...

Lue lisää »