BLOGI – Blå Band

BLOGI

Autamme sinua valmistamaan hyvää ja ravitsevaa arkiruokaa nopeasti ja vaivattomasti sekä kehittämään ruoanlaittotaitojasi viikonloppu- ja juhlaruokiin. Teemme tämän jakamalla helposti valmistettavien ruokien reseptejä sekä antamalla perustietoa ruoanlaitosta ja tuotteistamme. Tilaa uutiskirjeemme ja uusia blogiartikkeleitamme!
2020-10-29

Tegnérin keittiössä: Pikkelöityä punasipulia, kurkkua ja sieniä

Pikkelöidyt kasvikset ja sienet ovat suosittuja keittiötrendejä juuri nyt. Keittiömestarimme Anders Tegnér ottaa esiin etikan, sokerin,...

Lue lisää »
2020-10-22

Tegnérin kastikkeet: Tomaattikastike on herkullisen pastan ja pizzan perusta

Klassinen tomaattikastike valmistetaan hienonnetuista tomaateista tai tomaattimurskasta. Oikealla käsittelyllä ja aineksilla saat taivaallisen...

Lue lisää »
2020-10-08

Tegnérin keittiössä: Herkullista yrttiöljyä ja -suolaa

Tuoreita yrttejä on saatavilla ruoanlaiton ystävien iloksi ympäri vuoden. Mutta kuinka usein olet nähnyt ruukkuyrttien säilyvän sen jälkeenkin,...

Lue lisää »
2020-09-22

Tegnérin keittiössä: Helpot ja nopeat kasvispihvit

Helppo vaihtoehto kasvisvaihtoehtoa lihamureke- tai pyörykkätaikinalle kaipaavalle on valmis kasvismureke. Keittiömestarimme Anders Tegnér on...

Lue lisää »
2020-09-08

Tegnérin kastikkeet: Punaviinikastikkeen pohjana on espagnolekastike.

Tegnérin kastikekoulussa on aiemmin käyty läpi, kuinka moni kastike rakennetaan: liemi- tai fondipohjalle. Tällä kertaa Anders Tegnér muokkaa...

Lue lisää »
2020-08-25

Tegnérin keittiössä: Onnistuneet lihapyörykät

Lihapyörykät ovat yksi rakastetuimpia suomalaisia ruokalajeja. Ne sopivat juhlapöytään yhtä hyvin jouluna, pääsiäisenä kuin juhannuksena....

Lue lisää »
2020-08-11

Tegnérin kastikkeet: Valmista itse maistuva bearnaisekastike

Jo pelkkä bearnaise-sanan kuuleminen saa veden kielelle: yhdistelmä voita ja rakuunaa, mehukas pihvi ja suolaiset ranskanperunat ovat monelle yhtä...

Lue lisää »
2020-07-28

Tegnérin keittiössä: Maukas karitsapaisti toimii ympäri vuoden

Karitsasta tulee usein mieleen pääsiäinen ja kevät. Nykyään ulkomaalaista karitsan pakastelihaa on saatavilla kuitenkin ympäri vuoden....

Lue lisää »
2020-06-30

Tegnérin kastikkeet: Veloutésta sametinpehmeä kastike kalalle.

Aloitimme Tegnérin kastikekoulun kertomalla, kuinka valmistetaan useiden kastikkeiden pohja  lientä tai fondia käyttäen. Tässä jaksossa, Anders...

Lue lisää »
2020-07-14

Savustetut katkaravut: uudenlaisia grillauselämyksiä!

Kun grillikausi alkaa, ensimmäisenä tulee vanhasta tottumuksesta mieleen liha: hampurilaiset, pihvit ja vartaat. Tarjoa ensi kerralla vieraillesi...

Lue lisää »
2020-06-16

Tegnérin kastikkeet: Itse tehty hollandaise

Hollandaisekastike sopii erinomaisesti yhteen tuoreen parsan ja muiden kevätvihannesten kanssa, mutta siitä on paljon muuhunkin. Emulsiokastike...

Lue lisää »
2020-06-04

Tegnérin keittiössä: kokonainen uunikana luo sunnuntaitunnelmaa

Tegnérin keittiössä paistetaan kokonainen uunibroileri. ...

Lue lisää »
2020-05-19

Tegnérin kastikkeet: Viisi klassista peruskastiketta ja kuudes kaupan päälle

Klassisessa ranskalaisessa keittiössä on viisi peruskastiketta. Suurin osa muista kastikkeista valmistetaan niiden pohjalta. Kokkimme Anders...

Lue lisää »
2020-05-07

Tegnérin kastikkeet: Näin teet kastikkeen alusta alkaen itse

Kastike kruunaa aterian ja nostaa aterian maut uudelle tasolle. Todella hyvän kastikkeen valmistaminen alusta alkaen ei ole vaikeaa. Se vaatii...

Lue lisää »
2020-04-23

Anders rakastaa hyvän arkiruoan valmistamista

Hän aloitti ravintola-alalla tiskarina jo 14-vuotiaana. Trelleborgin henkilöstöravintolassa suorittamansa työharjoittelun jälkeen hänen...

Lue lisää »