BLOGI
Autamme sinua valmistamaan hyvää ja ravitsevaa arkiruokaa nopeasti ja vaivattomasti sekä kehittämään ruoanlaittotaitojasi viikonloppu- ja juhlaruokiin. Teemme tämän jakamalla helposti valmistettavien ruokien reseptejä sekä antamalla perustietoa ruoanlaitosta ja tuotteistamme. Tilaa uutiskirjeemme ja uusia blogiartikkeleitamme!Tegnérin reseptit ja kastikkeet: Uunikalaa ja beurre blanc -kastiketta
Publicerat i: Blogi
Usein yksinkertaiset maut päihittävät monimutkaiset yhdistelmät. Beurre blanc -voikastike on tästä hyvä esimerkki. Se sisältää ainoastaan...
Lue lisää »Tegnérin reseptit: Kermainen munakokkeli ja muita kananmunavinkkejä
Publicerat i: Blogi
Keitettyjä kananmunia tai kokkelia aamiaisella, munakas lounaaksi, ruokaisa piiras päivälliseksi ja lettuja jälkiruoaksi. Herkulliset Benedictin...
Lue lisää »Tegnérin reseptit: Punainen linssikeitto popcornilla – lasten suosikki
Publicerat i: Blogi
Punainen linssikeitto on hyvää ja täyttävää ja se valmistuu nopeasti. Linssien maku on itsessään melko neutraali, joten keittoon sopivat...
Lue lisää »Kermainen one pot -pasta on kätevä lounas tai retkieväs
Publicerat i: Blogg
Tomaatti- tai kermapohjainen one pot -eli yhden pannun pasta on kuin tehty nopeaksi arkiruoaksi tai talviretken eväsrasian täytteeksi. Koko ateria...
Lue lisää »Tegnérin keitot: Kermainen kalakeitto täyttää ja lämmittää
Publicerat i: Blogg
Joskus kuulee sanottavan, että keitto ei ole "oikea" ruokalaji. Tällä tarkoitetaan, että keitto sopii alkuruoaksi, mutta ei ole riittävän...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Valkokastike eli béchamel on mehevä ja monipuolinen peruskastike
Publicerat i: Blogi
Kun kuulen sanan béchamel, ainakin minun mieleeni tulee ensimmäisenä lasagne. Joku toinen saattaa tuntea herkullisen sienimuhennoksen tai moussakan...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: ranskalainen sipulikeitto voi myös pelastaa lihapullat
Publicerat i: Blogi
Sipulikeitto on ruokalaji, joka on sekä varsin edullinen että todella maukas. Sen valmistaminen voi hyvinkin kirvoittaa muutaman kyyneleen, mutta...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Uuden vuoden herkulliset naposteltavat ja dipit - sormiruokaa kolmella tavalla
Publicerat i: Blogi
Pian kohotamme maljan uudelle vuodelle ja odotamme innolla uusia haasteita, mahdollisuuksia ja ilonaiheita. Kohota juhlaillan tunnelmaa omista...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Sinappinen kinkun kastike, graavilohen kastike, kermakastike ja valkokastike kruunaavat joulupöydän
Publicerat i: Blogi
Joulu on jo ovella, joten on jouluaterian suunnittelun aika. Kaikkien askareiden, lahjavalmistelujen ja leipomisen keskellä ei sovi unohtaa mitään...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Valmista täydellinen perunamuusi – ja perunasalaatti noutopöytään
Publicerat i: Blogi
Peruna on tärkeimpiä perusraaka-aineitamme. Se on ravitseva, edullinen ja monikäyttöinen. Oikein valmistettuna peruna on myös uskomattoman...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Näin teet majoneesin itse
Publicerat i: Blogi
Majoneesi on kylmien kastikkeiden kruunaamaton kuningas. Se muistuttaa paljon bearnaise- ja hollandaisekastikkeita. Erona on, että majoneesissa...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Hyvää riistasta
Publicerat i: Blogi
Riistaa ruokapöytään! Jo pelkkä ajatus saa veden kielelle. Riista on vähärasvaista ja soveltuu erinomaisesti kermaisiin kastikkeisiin ja...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Pikkelöityä punasipulia, kurkkua ja sieniä
Publicerat i: Blogi
Pikkelöidyt kasvikset ja sienet ovat suosittuja keittiötrendejä juuri nyt. Keittiömestarimme Anders Tegnér ottaa esiin etikan, sokerin,...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Tomaattikastike on herkullisen pastan ja pizzan perusta
Publicerat i: Blogi
Klassinen tomaattikastike valmistetaan hienonnetuista tomaateista tai tomaattimurskasta. Oikealla käsittelyllä ja aineksilla saat taivaallisen...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Herkullista yrttiöljyä ja -suolaa
Publicerat i: Blogi
Tuoreita yrttejä on saatavilla ruoanlaiton ystävien iloksi ympäri vuoden. Mutta kuinka usein olet nähnyt ruukkuyrttien säilyvän sen jälkeenkin,...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Helpot ja nopeat kasvispihvit
Publicerat i: Blogi
Helppo vaihtoehto kasvisvaihtoehtoa lihamureke- tai pyörykkätaikinalle kaipaavalle on valmis kasvismureke. Keittiömestarimme Anders Tegnér on...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Punaviinikastikkeen pohjana on espagnolekastike.
Publicerat i: Blogi
Tegnérin kastikekoulussa on aiemmin käyty läpi, kuinka moni kastike rakennetaan: liemi- tai fondipohjalle. Tällä kertaa Anders Tegnér muokkaa...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Onnistuneet lihapyörykät
Publicerat i: Blogi
Lihapyörykät ovat yksi rakastetuimpia suomalaisia ruokalajeja. Ne sopivat juhlapöytään yhtä hyvin jouluna, pääsiäisenä kuin juhannuksena....
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Valmista itse maistuva bearnaisekastike
Publicerat i: Blogi
Jo pelkkä bearnaise-sanan kuuleminen saa veden kielelle: yhdistelmä voita ja rakuunaa, mehukas pihvi ja suolaiset ranskanperunat ovat monelle yhtä...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: Maukas karitsapaisti toimii ympäri vuoden
Publicerat i: Blogi
Karitsasta tulee usein mieleen pääsiäinen ja kevät. Nykyään ulkomaalaista karitsan pakastelihaa on saatavilla kuitenkin ympäri vuoden....
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Veloutésta sametinpehmeä kastike kalalle.
Publicerat i: Blogi
Aloitimme Tegnérin kastikekoulun kertomalla, kuinka valmistetaan useiden kastikkeiden pohja lientä tai fondia käyttäen. Tässä jaksossa, Anders...
Lue lisää »Savustetut katkaravut: uudenlaisia grillauselämyksiä!
Publicerat i: Blogi
Kun grillikausi alkaa, ensimmäisenä tulee vanhasta tottumuksesta mieleen liha: hampurilaiset, pihvit ja vartaat. Tarjoa ensi kerralla vieraillesi...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Itse tehty hollandaise
Publicerat i: Blogi
Hollandaisekastike sopii erinomaisesti yhteen tuoreen parsan ja muiden kevätvihannesten kanssa, mutta siitä on paljon muuhunkin. Emulsiokastike...
Lue lisää »Tegnérin keittiössä: kokonainen uunikana luo sunnuntaitunnelmaa
Publicerat i: Blogi
Tegnérin keittiössä paistetaan kokonainen uunibroileri. ...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Viisi klassista peruskastiketta ja kuudes kaupan päälle
Publicerat i: Blogi
Klassisessa ranskalaisessa keittiössä on viisi peruskastiketta. Suurin osa muista kastikkeista valmistetaan niiden pohjalta. Kokkimme Anders...
Lue lisää »Tegnérin kastikkeet: Näin teet kastikkeen alusta alkaen itse
Publicerat i: Kastikkeet
Kastike kruunaa aterian ja nostaa aterian maut uudelle tasolle. Todella hyvän kastikkeen valmistaminen alusta alkaen ei ole vaikeaa. Se vaatii...
Lue lisää »Anders rakastaa hyvän arkiruoan valmistamista
Publicerat i: Blogi
Hän aloitti ravintola-alalla tiskarina jo 14-vuotiaana. Trelleborgin henkilöstöravintolassa suorittamansa työharjoittelun jälkeen hänen...
Lue lisää »