Tomaattikastikkeen perusresepti
Klassinen tomaattikastike valmistetaan hienonnetuista tai murskatuista tomaateista. Oikealla tomaattien käsittelyllä ja hyvillä raaka-aineilla saat taivaallisen kastikkeen, joka nostaa pastaruoat ja pizzat aivan uudelle tasolle.
Prässikurkut
Prässikurkku on klassinen lisuke pihville, uunissa paahdetulle kanalle ja lihapullille – sopii periaatteessa kaiken kotiruoan kanssa.
Säilötyt sienet
Sieniä on mahdollista pikkelöidä ja se onkin erittäin hyvä tapa säilöä sienet. Pikkelöinti on hyvä suorittaa nopeasti sienien keräyksen jälkeen.
Maustettua pikkelöityä punasipulia
Marinoidut punasipulit ovat saavuttaneet valtavan suosion ja ne sopii erityisen hyvin grilliruoan lisukkeeksi. Porsaan sisäfilee, kananliha ja hampurilaiset korostavat makean, happaman ja miedon sipulin makua.
Wallenbergin pihvit peurasta
Riistaliha on vähärasvaista ja se sopii erinomaisesti kermaisiin ja herkullisiin kastikkeisiin sekä muhennoksiin. Tarjoile riistaliha esimerkiksi juuresten, perunoiden tai marinoitujen vihannesten kanssa.
Majoneesin perusresepti
Majoneesista on tullut olennainen osa ruoan valmistusta ja se on myös useimpien kylmien kastikkeiden perusta.
Remouladekastike
Kylmistä kastikkeista tulee täyteläisempiä, kun niihin sekoittaa majoneesia. Käytä remouladekastikkeen valmistamiseen majoneesia.
Kermainen perunasalaatti
Kermainen pohjoismainen perunasalaatti tarjoillaan aina kylmänä ja sopii siksi parhaiten lisukkeeksi paahtopaistin ja kaikkien buffet-aterioiden kanssa, vinkkaa Anders.
Perunamuusi
Soseen oikean koostumuksen saamiseksi on tärkeää valita oikeanlaiset perunat. Parhaiten sopii jauhoinen lajike, King Edward on yleisin.
Sinappikastike joulukinkulle
Sinappikastike – pakollinen joulukinkun kanssa.
Kermakastike kalkkunalle
Pehmeä kermakastike sopii hyvin vähärasvaisen siipikarjalihan kanssa.
Sinappinen valkokastike kalalle
Valkokastike sopii hyvin lipeäkalan kanssa. Käyttämällä maustepippuria runsaasti, mauton kala saa maukkaan maun.