Tomaattikastikkeen perusresepti

Klassinen tomaattikastike valmistetaan hienonnetuista tai murskatuista tomaateista. Oikealla tomaattien käsittelyllä ja hyvillä raaka-aineilla saat taivaallisen kastikkeen, joka nostaa pastaruoat ja pizzat aivan uudelle tasolle.

Prässikurkut

Prässikurkku on klassinen lisuke pihville, uunissa paahdetulle kanalle ja lihapullille – sopii periaatteessa kaiken kotiruoan kanssa.

Säilötyt sienet

Sieniä on mahdollista pikkelöidä ja se onkin erittäin hyvä tapa säilöä sienet. Pikkelöinti on hyvä suorittaa nopeasti sienien keräyksen jälkeen.

Maustettua pikkelöityä punasipulia

Marinoidut punasipulit ovat saavuttaneet valtavan suosion ja ne sopii erityisen hyvin grilliruoan lisukkeeksi. Porsaan sisäfilee, kananliha ja hampurilaiset korostavat makean, happaman ja miedon sipulin makua.

Wallenbergin pihvit peurasta

Riistaliha on vähärasvaista ja se sopii erinomaisesti kermaisiin ja herkullisiin kastikkeisiin sekä muhennoksiin. Tarjoile riistaliha esimerkiksi juuresten, perunoiden tai marinoitujen vihannesten kanssa.

Majoneesin perusresepti

Majoneesista on tullut olennainen osa ruoan valmistusta ja se on myös useimpien kylmien kastikkeiden perusta.

Remouladekastike

Kylmistä kastikkeista tulee täyteläisempiä, kun niihin sekoittaa majoneesia. Käytä remouladekastikkeen valmistamiseen majoneesia.

Kermainen perunasalaatti

Kermainen pohjoismainen perunasalaatti tarjoillaan aina kylmänä ja sopii siksi parhaiten lisukkeeksi paahtopaistin ja kaikkien buffet-aterioiden kanssa, vinkkaa Anders.

Perunamuusi

Soseen oikean koostumuksen saamiseksi on tärkeää valita oikeanlaiset perunat. Parhaiten sopii jauhoinen lajike, King Edward on yleisin.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.