Majoneesin perusresepti

Majoneesista on tullut olennainen osa ruoan valmistusta ja se on myös useimpien kylmien kastikkeiden perusta.

Ainesosat

3 kananmunankeltuaista
1 rkl viinietikkaa, punaista tai valkoista
1 rkl dijoninsinappia
6 dl rypsi-, auringonkukka- tai oliiviöljyä
Suolaa ja valkopippuria

Valmistus

Riko munat mieluummin pöytätasoa kuin kulhon reunaa vasten, jotta kastikkeeseen ei joudu kuorenpaloja. Erota munankeltuaiset ja laita kulhoon. Lisää viinietikka ja sinappi ja sekoita yhteen. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Laita kulhon alle pyyheliina tai käytä sekoituskulhoa, jonka pohjassa on liukuesteet, jotta se pysyy tukevasti paikallaan sekoituksen ajan. Älä kaada öljyä nopeammin kuin kananmunat pystyvät sitä sitomaan. Mausta suolalla, pippurilla, viinietikalla ja sinapilla.

Jos pelkäät että majoneesi juoksettuu, kannattaa käyttää sauvasekoitinta tai tehosekoitinta. Silloin majoneesin rakenteesta ei tule aivan samanlaista, sillä tehosekoittimessa massaan sitoutuu enemmän ilmaa. Majoneesista tulee vaaleampaa ja sen rakenne ei välttämättä ole yhtä hyvä. Käsin vispattu majoneesi on paksua ja täyteläistä. Kannattaa käyttää pallovispilää.

 

Mitä teen, jos majoneesi juoksettuu?

Sekoita teelusikallinen sinappia ruokalusikalliseen vettä kulhossa. Kaada seos hitaasti majoneesiin samalla voimakkaasti sekoittaen. Jos tämä ei auta, siirrä seos tehosekoittimeen ja pyöräytä nopeasti.

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.