Tegnérin keittiössä: Helpot ja nopeat kasvispihvit
Helppo vaihtoehto kasvisvaihtoehtoa lihamureke- tai pyörykkätaikinalle kaipaavalle on valmis kasvismureke. Keittiömestarimme Anders Tegnér on kuitenkin sitä mieltä, että oman mureketaikinan valmistaminen on ehdottomasti hauskempaa.
Tegnérin kastikkeet: Punaviinikastikkeen pohjana on espagnolekastike
Tegnérin kastikekoulussa on aiemmin käyty läpi, kuinka moni kastike rakennetaan: liemi- tai fondipohjalle.
Tegnérin keittiössä: Onnistuneet lihapyörykät
Lihapyörykät ovat yksi rakastetuimpia suomalaisia ruokalajeja. Ne sopivat juhlapöytään yhtä hyvin jouluna, pääsiäisenä kuin juhannuksena.
Tegnérin kastikkeet: Valmista itse maistuva bearnaisekastike
Jo pelkkä bearnaise-sanan kuuleminen saa veden kielelle: yhdistelmä voita ja rakuunaa, mehukas pihvi ja suolaiset ranskanperunat ovat monelle yhtä kuin perjantain klassikkopäivällinen.
Tegnérin keittiössä: Maukas karitsapaisti toimii ympäri vuoden
Karitsasta tulee usein mieleen pääsiäinen ja kevät. Nykyään ulkomaalaista karitsan pakastelihaa on saatavilla kuitenkin ympäri vuoden.
Savustetut katkaravut: uudenlaisia grillauselämyksiä!
Kun grillikausi alkaa, ensimmäisenä tulee vanhasta tottumuksesta mieleen liha: hampurilaiset, pihvit ja vartaat. Tarjoa ensi kerralla vieraillesi kuitenkin aivan uudenlainen grillauselämys – tai herkuttele oman perheen kesken!
Tegnérin kastikkeet: Itse tehty hollandaise
Emulsiokastike hollandaise on yksi ranskalaisen keittiön viidestä peruskastikkeesta.
Tegnérin kastikkeet: Veloutésta sametinpehmeä kastike kalalle.
Tässä jaksossa, Anders Tegnér käyttää kalafondia vaalean kalakastikkeen valmistukseen velouté-peruskastikkeen pohjalle.
Tegnérin keittiössä: kokonainen uunikana luo sunnuntaitunnelmaa
Tegnérin keittiössä paistetaan kokonainen uunibroileri.
Tegnérin kastikkeet: Viisi klassista peruskastiketta ja kuudes kaupan päälle
Klassisessa ranskalaisessa keittiössä on viisi peruskastiketta. Suurin osa muista kastikkeista valmistetaan niiden pohjalta. Kokkimme Anders Tegnérin mukaan on olemassa myös kuudes peruskastike.
Tegnérin kastikkeet: Näin teet kastikkeen alusta alkaen itse
Kastike kruunaa aterian ja nostaa aterian maut uudelle tasolle. Todella hyvän kastikkeen valmistaminen alusta alkaen ei ole vaikeaa.
Anders rakastaa hyvän arkiruoan valmistamista
Hän aloitti ravintola-alalla tiskarina jo 14-vuotiaana. Trelleborgin henkilöstöravintolassa suorittamansa työharjoittelun jälkeen hänen tavoitteensa oli selkeä – hänestä tulisi isona kokki.