Nopea perunasalaatti
Dippivinkki
Kokeile kastikeaineksia dippeihin! Viiden Pippurin dippi sopii moneen, esimerkiksi hampurilaiseen tai ranskalaisten ja bataattiranskalaisten kaveriksi.
Näin valmistuu herkullinen beurre blanc -kastike
Beurre blanc -voikastike on yksinkertainen valmistaa. Kastikeessa on vain muutamia raaka-aineita mutta kastiketta valmistettaessa saa olla tarkkana ettei se juoksettuisi.
Kalakastikkeeseen tarvittavat raaka-aineet
Velouté on vaalea peruskastike, jonka maku määräytyy sen mukaan mitä lientä tai fondia käytät. Blogikokkimme on valinnut nieriälle samettimaisen kalaveloutén.
Hollandaisekastike
Hollandaise- ja Béarnaisekastikkeet ovat keskenään hyvin samankaltaiset. Niiden erona on, että Béarnaisekastikkeeseen tulee valkoviinietikan sijaan punaviinietikkaa ja lisäksi sipulia, pippuria ja useita yrttejä.
Punaviinikastikkeen
Såser gjorda på espagnole är läckra till allt nötkött, vilt och vegetariska rätter med kraftig smak som rotselleribiffar.
Tomaattikastikkeen perusresepti
Klassinen tomaattikastike valmistetaan hienonnetuista tai murskatuista tomaateista. Oikealla tomaattien käsittelyllä ja hyvillä raaka-aineilla saat taivaallisen kastikkeen, joka nostaa pastaruoat ja pizzat aivan uudelle tasolle.
Remouladekastike
Kylmistä kastikkeista tulee täyteläisempiä, kun niihin sekoittaa majoneesia. Käytä remouladekastikkeen valmistamiseen majoneesia.
Sinappikastike joulukinkulle
Sinappikastike – pakollinen joulukinkun kanssa.
Kermakastike kalkkunalle
Pehmeä kermakastike sopii hyvin vähärasvaisen siipikarjalihan kanssa.
Sinappinen valkokastike kalalle
Valkokastike sopii hyvin lipeäkalan kanssa. Käyttämällä maustepippuria runsaasti, mauton kala saa maukkaan maun.
Graavilohen kastike / Hovimestarinkastike
Klassinen Hovimestarinkastike on lähes pakollinen lisä graavatulle lohelle.