4 annosta
10 minuuttia

Näin valmistuu herkullinen beurre blanc -kastike

Beurre blanc -voikastike on yksinkertainen valmistaa. Kastikeessa on vain muutamia raaka-aineita mutta kastiketta valmistettaessa saa olla tarkkana ettei se juoksettuisi.

Ainesosat

1 hienonnettu salottisipuli
1 rkl valkoviinietikkaa
1,5 dl valkoviiniä
(1 rkl kermaa)
225 g voita, kuutioituna ja huoneenlämpöisenä
Suolaa ja pippuria

Valmistus

  1. Kuullota sipulia muutaman minuutin ajan ruokalusikallisessa voita, älä ruskista.
  2. Lisää etikka ja viini. Anna seoksen kiehua kokoon, kunnes nestettä on jäljellä noin kolme ruokalusikallista.
  3. Lisää mielellään joukkoon noin ruokalusikallinen kermaa. Kastike ei juoksetu yhtä helposti ja saa täyteläisemmän maun.
  4. Lisää voi vähän kerrallaan sekoittaen. Varmista, että kastikkeen lämpötila pysyy koko ajan kiehumispisteen alapuolella. Näin kastikkeesta tulee sileää ja hienoa eikä se juoksetu.
  5. Mausta suolalla ja pippurilla.
  6. Siivilöi kastike, jos haluat siitä aivan sileää. Itse pidän siitä, kun kastikkeessa on pieniä sipulipaloja.

Jos kastike juoksettuu

Kastike juoksettuu, jos se alkaa kiehua, kun sekoitat joukkoon voita. Jos näin käy, lisää ruokalusikallinen kermaa ja jatka voin lisäämistä varovaisesti.

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.