8 annosta

Kalakastikkeeseen tarvittavat raaka-aineet

Velouté on vaalea peruskastike, jonka maku määräytyy sen mukaan mitä lientä tai fondia käytät. Blogikokkimme on valinnut nieriälle samettimaisen kalaveloutén.

Ainesosat

8 dl vahvaa kalafondia
1 dl vehnäjauhoja
50 g voita
2 dl kermaa
1 dl maitoa

Valmistus

Sulata voi kattilassa.
Lisää vehnäjauhot ja ruskista keskilämmöllä, kunnes saat kellertävän seoksen. Kaada sekaan lämmin kalafondi ja sekoita huolellisesti.
Sekoita voimakkaasti ja keitä kastiketta ainakin viisi minuuttia, kunnes jauhot ovat kokonaan liuenneet joukkoon. Lisää sekaan kerma-maitoseos samalla sekoittaen. Vatkaa tai siivilöi kastike. Jos kastikkeen vatkaa, siitä tulee ilmava ja kevyesti vaahdotettu. Itse suosin siivilöintiä, koska niin saa sametinpehmeän koostumuksen. Tämä on kuitenkin makuasia.
Mausta suolalla ja pippurilla.

Kastikkeen voi maustaa myös yrteillä riippuen ateriasta.

Tegnérin kastikkeet: Veloutésta sametinpehmeä kastike kalalle.

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.