8 annosta

Punaviinikastikkeen

Såser gjorda på espagnole är läckra till allt nötkött, vilt och vegetariska rätter med kraftig smak som rotselleribiffar.

Ainesosat

1 litra kana-, vasikka-, liha- tai riistalientä
1 dl vehnäjauhoja
50 grammaa voita
5 dl punaviiniä (ei liian makeaa)

Valmistus

Sulata voi kattilassa. Lisää vehnäjauhoja ja ruskista voimakkaalla lämmöllä, kunnes lopputuloksena on vaalean kinuskin värinen tahna.
Kaada joukkoon viini koko ajan sekoittaen ja anna kiehua reippaasti muutaman minuutin ajan. Kaada sekaan lämmin liemi ja sekoita huolellisesti.
Sekoita kastiketta voimakkaasti ja anna kastikkeen kiehua vähintään viiden minuutin ajan, niin että jauhot sekoittuvat täysin nesteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit lisätä kastikkeeseen esimerkiksi sieniä tai maustaa sen muuten siitä riippuen, minkä lisukkeena se tarjoillaan.

Vill du läsa mer om hur man gör en sky?

Tegnérin kastikkeet: Punaviinikastikkeen pohjana on espagnolekastike.

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Käytämme evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Valitsemalla “hyväksyn evästeet” osoitat hyväksyväsi evästeiden ja vastaavien teknologioiden käytön.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.