Latva-artisokkaa ja parmesaanidippiä


Blogikokkimme Anders Tegnér on sitä mieltä, että meidän pitäisi käyttää enemmän yrttejä, riippumatta siitä viljeletkö niitä sitten itse puutarhassa vai ostatko ruukkuyrttejä kaupasta.
Yrttiöljy


Käytä salaatissa tai pirskottele kylmän kastikkeen päälle. Yrttiöljy näyttää kauniilta ja antaa kastikkeelle hienon loppusilauksen. Pirskottele kypsän pastan tai uunijuuresten päälle.
Prässikurkut


Prässikurkku on klassinen lisuke pihville, uunissa paahdetulle kanalle ja lihapullille – sopii periaatteessa kaiken kotiruoan kanssa.
Säilötyt sienet


Sieniä on mahdollista pikkelöidä ja se onkin erittäin hyvä tapa säilöä sienet. Pikkelöinti on hyvä suorittaa nopeasti sienien keräyksen jälkeen.
Maustettua pikkelöityä punasipulia


Marinoidut punasipulit ovat saavuttaneet valtavan suosion ja ne sopii erityisen hyvin grilliruoan lisukkeeksi. Porsaan sisäfilee, kananliha ja hampurilaiset korostavat makean, happaman ja miedon sipulin makua.
Majoneesin perusresepti


Majoneesista on tullut olennainen osa ruoan valmistusta ja se on myös useimpien kylmien kastikkeiden perusta.
Bearnaisedippi


Béarnaisekastike on hitti, jossa on mausteista rakuunaa ja pehmeää voita. Maistuu makoisalta juuressipsien kanssa.
Pippuridippi


Kokeile Blå Bandin viiden pippurin kastiketta ja sekoita siihen vähän créme fraichea – tästä tulee todella maukas dippikastike!