Latva-artisokkaa ja parmesaanidippiä

Blogikokkimme Anders Tegnér on sitä mieltä, että meidän pitäisi käyttää enemmän yrttejä, riippumatta siitä viljeletkö niitä sitten itse puutarhassa vai ostatko ruukkuyrttejä kaupasta.

Yrttiöljy

Käytä salaatissa tai pirskottele kylmän kastikkeen päälle. Yrttiöljy näyttää kauniilta ja antaa kastikkeelle hienon loppusilauksen. Pirskottele kypsän pastan tai uunijuuresten päälle.

Prässikurkut

Prässikurkku on klassinen lisuke pihville, uunissa paahdetulle kanalle ja lihapullille – sopii periaatteessa kaiken kotiruoan kanssa.

Säilötyt sienet

Sieniä on mahdollista pikkelöidä ja se onkin erittäin hyvä tapa säilöä sienet. Pikkelöinti on hyvä suorittaa nopeasti sienien keräyksen jälkeen.

Maustettua pikkelöityä punasipulia

Marinoidut punasipulit ovat saavuttaneet valtavan suosion ja ne sopii erityisen hyvin grilliruoan lisukkeeksi. Porsaan sisäfilee, kananliha ja hampurilaiset korostavat makean, happaman ja miedon sipulin makua.

Majoneesin perusresepti

Majoneesista on tullut olennainen osa ruoan valmistusta ja se on myös useimpien kylmien kastikkeiden perusta.

Bearnaisedippi

Béarnaisekastike on hitti, jossa on mausteista rakuunaa ja pehmeää voita. Maistuu makoisalta juuressipsien kanssa.

Pippuridippi

Kokeile Blå Bandin viiden pippurin kastiketta ja sekoita siihen vähän créme fraichea – tästä tulee todella maukas dippikastike!