Latva-artisokkaa ja parmesaanidippiä
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2020/09/hero-blogg-orter-09-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2020/09/hero-blogg-orter-09-1024x518.jpg)
Blogikokkimme Anders Tegnér on sitä mieltä, että meidän pitäisi käyttää enemmän yrttejä, riippumatta siitä viljeletkö niitä sitten itse puutarhassa vai ostatko ruukkuyrttejä kaupasta.
Yrttiöljy
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-ortolja-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-ortolja-1024x518.jpg)
Käytä salaatissa tai pirskottele kylmän kastikkeen päälle. Yrttiöljy näyttää kauniilta ja antaa kastikkeelle hienon loppusilauksen. Pirskottele kypsän pastan tai uunijuuresten päälle.
Prässikurkut
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-pressad-gurka-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-pressad-gurka-1024x518.jpg)
Prässikurkku on klassinen lisuke pihville, uunissa paahdetulle kanalle ja lihapullille – sopii periaatteessa kaiken kotiruoan kanssa.
Säilötyt sienet
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-picklad-svamp-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-picklad-svamp-1024x518.jpg)
Sieniä on mahdollista pikkelöidä ja se onkin erittäin hyvä tapa säilöä sienet. Pikkelöinti on hyvä suorittaa nopeasti sienien keräyksen jälkeen.
Maustettua pikkelöityä punasipulia
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-kryddpicklad-rodlok-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-kryddpicklad-rodlok-1024x518.jpg)
Marinoidut punasipulit ovat saavuttaneet valtavan suosion ja ne sopii erityisen hyvin grilliruoan lisukkeeksi. Porsaan sisäfilee, kananliha ja hampurilaiset korostavat makean, happaman ja miedon sipulin makua.
Majoneesin perusresepti
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-mayonnas-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-mayonnas-1024x518.jpg)
Majoneesista on tullut olennainen osa ruoan valmistusta ja se on myös useimpien kylmien kastikkeiden perusta.
Bearnaisedippi
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-beadipp-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-beadipp-1024x518.jpg)
Béarnaisekastike on hitti, jossa on mausteista rakuunaa ja pehmeää voita. Maistuu makoisalta juuressipsien kanssa.
Pippuridippi
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-peppardipp-1024x518.jpg)
![](https://blaband.fi/wp-content/uploads/sites/3/2021/02/recept-peppardipp-1024x518.jpg)
Kokeile Blå Bandin viiden pippurin kastiketta ja sekoita siihen vähän créme fraichea – tästä tulee todella maukas dippikastike!