Graavilohen kastike / Hovimestarinkastike
Klassinen Hovimestarinkastike on lähes pakollinen lisä graavatulle lohelle.
Minipaahtoleipiä katkarapusalaatilla (toast skagen)
Kermaisempi ruokalaji, jonka maussa kevyt hapokkuus tuntuu kuplivana.
Paistettuja parmankinkkuun käärittyjä taateleita
Makeutta tasapainotetaan suolalla. Makea ja suolainen yhdessä avaavat makuhermot ja tuovat hyvän mielen.
Bearnaisedippi
Béarnaisekastike on hitti, jossa on mausteista rakuunaa ja pehmeää voita. Maistuu makoisalta juuressipsien kanssa.
Pippuridippi
Kokeile Blå Bandin viiden pippurin kastiketta ja sekoita siihen vähän créme fraichea – tästä tulee todella maukas dippikastike!
Friteerattuja juureksia maukkaiden dippikastikkeiden kera
Uppopaistaminen on helppoa, et tarvitse rasvakeitintä tai muita erityistyökaluja.
Nopeat lihapullat
On hieman odottamatonta, että ranskalainen sipulikeitto lihapullien kanssa on menestys Suomessa.
Ranskalainen sipulikeitto
Sipulikeitto on ruokalaji, joka onnistuu kuin taian lailla olemaan samalla edullinen sekä maukas.
Lasagne
Resepti on helppo muuntaa kasvisversioksi korvaamalla jauheliha ja palvikylki kasvipohjaisilla raaka-aineilla.
Croque Monsieur
Croque Monsieur eli ranskalainen valkokastike herkkuleipä on viime aikoina jäänyt unholaan. Se on paahtoleipä, jota syötiin baareissa 1980-1990 luvuilla.
Valkokastike eli béchamel
Valkokastike eli béchamel on yksi viidestä ranskalaisesta kastikkeesta ja erittäin monikäyttöinen.
Kermainen kalakeitto lohesta ja turskasta
Keittoon saa helposti paljon makua ja ravitseva kalakeitto on erittäin täyttävää, sanoo blogikokkimme Anders Tegnér.