6 annosta
100 minuuttia

Lasagne

Resepti on helppo muuntaa kasvisversioksi korvaamalla jauheliha ja palvikylki kasvipohjaisilla raaka-aineilla.

Ainesosat

Jauhelihakastike:
4 rkl voita
600 g jauhelihaa (100 g pekonia tai palvikylkeä, kuutioituna)
1 rkl valkosipulia hienonnettuna
2 dl hienonnettua salottisipulia
2 dl selleriä pieneksi kuutioituna
6 dl tomaattimurskaa
1 dl punaviiniä
yrttejä, esimerkiksi timjamia, rosmariinia ja oreganoa
suolaa ja mustapippuria
1,5 litraa valkokastiketta
300 g juustoraastetta
Lasagnelevyjä
50 g parmesaanijuustoraastetta

Valmistus

Kuumenna pannu, lisää voi ja ruskista jauheliha ja palvikylki sipulin ja sellerin kanssa. Lisää viini, tomaatit ja yrtit, anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä 40 minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita juustoraaste lämpimään valkokastikkeeseen. Kokoa lasagne laittamalla juustokastiketta, jauhelihakastiketta ja lasagnelevyjä kerroksittain uunivuokaan. Ripottele päälle parmesaaniraastetta ja paista uunin alaosassa noin 40 minuuttia 175 asteessa.

Vinkki

Resepti on helppo muuntaa kasvisversioksi korvaamalla jauheliha ja palvikylki kasvipohjaisilla raaka-aineilla.

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Käytämme evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Valitsemalla “hyväksyn evästeet” osoitat hyväksyväsi evästeiden ja vastaavien teknologioiden käytön.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.