Golden Globe Race

Blå Band Joelin matkalla kohti Golden Globe Race -purjehduskisaa

Joelin urakka kohti Golden Globe Race – kisaa oli alkanut epävirallisesti jo hyvän aikaa ennen tämän kevään kisajulkistusta. Varsinaista valmistautumistakin on tähän mennessä takana jo yli vuosi. Ajatus kisaan osallistumisesta oli kypsynyt Joelin mielessä jo pidemmän aikaa, ja kilpailu on ollut jo pitkän aikaa hänen suuri unelmansa. Kun osallistumiseen tarjoutui tilaisuus töiden puolesta, Joelin ei tarvinnut pitkään miettiä mukaan lähtöä.

Kisaan valmistautuminen on jo siis täydessä vauhdissa ja ensimmäisenä merkittävänä etappina yhteistyökumppaneiden hankkimisen jälkeen onkin ollut veneen hankinta. Joel löysi itselleen erinomaisen matkavälineen Ranskasta ja kaupat tehtiin keväällä 2024. Mistään ihan uudesta veneestä ei ole kyse, sillä kilpailun säännöt vaativat, että veneen tulee olla rakennettu ennen vuotta 1990. Joel on purjehtinut veneen jo Suomeen ja siitä alkaa veneeseen toden teolla tutustuminen ja sen kunnostaminen. Veneen tulee olla kisaa varten täysin moitteettomassa kunnossa, niin sisältä, kuin ulkoakin.

Joel viettää 2024 kesän purjehtien Suomen saaristossa. Samaan aikaan hän harjoittelee yksinoloa, jonka hän arveleekin olevan haastavin yksittäinen asia koko kilpailussa. Kisa kestää arviolta vähintään 230 päivää ja se aika jokaisen kilpailijan tulee olla omissa oloissaan. Joel onkin jo tähän mennessä vetäytynyt esimerkiksi yksin Lappiin treenaamaan ”erakoitumista”.
Syksyllä 2024 Joelin on tarkoitus purjehtia Atlantin yli uudella veneellään, yksin. Siitä tulee hänen ensimmäinen pitkä yksinpurjehduksensa. Joel on kyllä seilannut Atlantin yli ennestäänkin jo kolme kertaa, mutta tähän asti aina osana miehistöä.

Vuonna 2025 Joel purjehtii veneensä takaisin Eurooppaan, josta lähtee käyntiin projektin loppuvalmistautuminen, ennen 2026 starttia.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.