Joelin vinkit kesän retkeilijöille

"hyvin suunniteltu on puoliksi tehty"

Vanha viisaus, ”hyvin suunniteltu on puoliksi tehty” pätee Joelin mukaan erityisen hyvin maailmanympäripurjehtimiseen. Matka tulee kestämään melkein vuoden, joten reittisuunnittelun lisäksi kilpailijan tulee valita matkatavarat, juomavesi ja ruoat millin tarkasti. Ylimääräistä tilaa ei veneestä löydy ja lisää tarvikkeita, tai syötävää ei reitin varrelta voi saada. Kilpailijat joutuvat opettelemaan myös perusteellisesti veneen huoltoa, sillä kaikki mikä matkalla hajoaa, pitää saada itse korjattua. Kisaan valmistaudutaankin täysipäiväisesti kaksi vuotta. Mutta, mitä oppeja antaisit harrastelijoille, jotka nyt suunnittelevat tulevia retkiään?

  1. Suunnittele reitti kykyjesi mukaan

    Lähditpä sitten patikoimaan, tai esimerkiksi asuntoautoretkelle, valitse reitti niin, että et tee matkasta liian vaikeaa itsellesi. Kilpapurjehduksessa pärjää yleensä parhaiten, kun välttää turhia riskejä ja pyrkii välttämään äärirajoilla menemistä mahdollisimman paljon. Sama viisaus pätee myös kesälomareissussa. Suunnittele päivämatkat sellaisiksi, että voit oikeasti nauttia matkasta ja levätä tarpeeksi. Esimerkiksi liian pitkät ajomatkat, tai päiväpatikat voivat viedä ilon muuten mukavasta retkestä. Eli aloita kevyesti, varaa levolle aikaa ja pidä hauskaa!

  2. Pakkaa fiksusti mukaan

    Kun Joel pakkaa purjehdusreissua varten, pyrkii hän miettimään mukaan pakattavat tarvikkeet huonoimman mahdollisen tilanteen kautta. Mitä tarvitsen mukaan, jos aikataulu viivästyy, myrsky yllättää, osa tarvikkeista kastuu, tai jotakin hajoaa. Jos tilaa löytyy, on parempi pakata vähän enemmän ruokaa, kuin on tarve. Keittotarvikkeista ja lämpimistä vaihtovaatteista on myös syytä pitää huoli.

  3. Panosta ruokailuun

    Harvoin mikään maistuu niin hyvälle, kuin eväät luonnon helmassa. Joel suosittelee erityisesti Blå Bandin kuppiaterioita, koska ne ovat herkullisia ja erittäin helppoja valmistaa: kaada vain kuuma vesi kuppiin ja sekoita. Helppouteen tosiaan kannattaa panostaa, sillä retkeilijää saattaa usein painaa väsymys ja kokkaamisesta säästyvä aika voidaan käyttää lepoon. Muistathan myös kerätä roskat mukaasi, nimittäin luonnon tulisi näyttää ehommalle, retkeilijän lähtiessä leiripaikasta, kun mitä se oli hänen sinne tullessaan.

Näillä ytimekkäillä vinkeillä pärjää sekä kokenut, että kokemattomampikin kesän retkeilijä. Tärkeintä Joelin mukaan kuitenkin on se, että muistaa pitää hauskaa!
Tutustu myös Joelin Blå Band lempituotteisiin täältä.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.