6 annosta

Yrtti- ja valkosipulitäytteinen karitsanpaisti

Blogikokkimme Anders valmistaa paistettua karitsaa, jonka hän täyttää tuoreella rosmariinilla, rakuunalla ja valkosipulilla.

Ainesosat

1 luuton karitsanpaisti 1,5-2 kg
5 oksaa tuoretta rosmariinia
5 oksaa tuoretta rakuunaa
6-8 valkosipulinkynttä
Hiutalesuolaa ja mustapippuria
Paistinarua

Valmistus

Poista paistista jänteet ja kalvot. Voit halutessasi poistaa myös rasvan, mutta säästä se ja kiinnitä paistiin ennen sen sitomista. Mausta luuton paisti sisältä suolalla ja pippurilla. Täytä paisti tuoreella rosmariinilla ja rakuunalla sekä murskatuilla valkosipulinkynsillä. Tee paistiin tarvittaessa viilto, joka helpottaa täyttämistä. Sido paisti narulla. Mausta paistin ulkopinta suolalla ja pippurilla. Paista uunissa 120 asteessa reilun tunnin ajan, kunnes paistin sisälämpötila on 56 astetta, jos haluat paistin kypsyysasteeksi medium. Nosta paisti uunista ja anna sen levätä leivinpaperin päällä, kunnes sisälämpötila nousee 58 asteeseen. Jos paistin antaa levätä alumiinifoliossa, se jälkikypsyy liikaa. Leikkaa paistista noin sentin paksuisia viipaleita. Tarjoile!

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.