4 annosta

Wallenbergin pihvit peurasta

Riistaliha on vähärasvaista ja se sopii erinomaisesti kermaisiin ja herkullisiin kastikkeisiin sekä muhennoksiin. Tarjoile riistaliha esimerkiksi juuresten, perunoiden tai marinoitujen vihannesten kanssa.

Ainesosat

600 g peuran jauhelihaa, kylmänä
5 dl kermavaahtoa, kylmänä
4 munankeltuaista, kylmänä
3 dl raastettua/jauhettua tuoretta vaaleaa leipää ilman reunoja
Ripaus jauhettua valkopippuria, maustepippuria, muskottia ja mausteneilikkaa
Suolaa
Voita paistamiseen

Valmistus

Sekoita keltuaiset jauhelihan kanssa. Lisää kerma ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää mausteet. Koepaista nokare, jotta voit tarkistaa maun. Muotoile neljä suurta tai kahdeksan pienempää pihviä. Kääntele pihvit korppujauhoissa. Paista voissa keskilämmöllä. Ole varovainen, pihvit palavat helposti. Tarjoile perunapyreen, vihreiden herneiden ja voi- tai sienikastikkeen kanssa.

Riistan paistolämpötila

Hirven, peuran, kauriin tai poron filee: 52 (rare), 57 (medium), 65 (well done)

Hirven, peuran, kauriin ja poron paisti: 55 (rare), 60 (medium), 68 (well done)

Villisian filee tai paisti: x* (rare), 68 (medium), 72 (well done)

Käytä uunissa matalaa paistolämpötilaa: Filee 110 astetta, paisti 120 astetta
*Villisika tulee kypsentää aina vähintään mediumiksi, 68 asteeseen.

Riistan rasvapitoisuus

Metsäkauris 7%
Peura 7%
Hirvi 5%
Poro 7%
Villisika 12%

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.