4 annosta
10 minuuttia

Vihreä parsakeitto

Täydentämällä parsakeittoa pekonilla tai katkaravuilla saat keittoon mukavan suolaisuuden, joka sopii täydellisesti parsan kanssa.

Ainesosat

500 g vihreää parsaa
2 dl hienonnettua salottisipulia
2 rkl voita
1 dl valkoviiniä
3 dl kuohukermaa
5 dl vettä
1,5 rkl kanafondia tai kasvisfondia
Haluttaessa annosten päälle pekonia

Valmistus

  1. Leikkaa parsan nuput irti ja aseta ne sivuun.
  2. Katkaise varsista kova tyviosa.
  3. Halkaise parsat pituussuunnassa ja leikkaa ne sitten noin sentin paloiksi.
  4. Paista parsapaloja (ei nuppuja) ja sipulia voissa muutaman minuutin ajan, älä ruskista.
  5. Lisää vesi, (valkoviini) ja fondi, ja anna kiehua sitten noin 5 minuutin ajan.
  6. Lisää kerma ja anna keiton kiehua vielä 5 minuuttia.
  7. Soseuta keitto sileäksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
  8. Paista parsan nuput nopeasti pienessä voinokareessa ja lisää ne keiton päälle.
  9. Jos haluat lisätä pekonia; leikkaa se pieniksi paloiksi, paista rapeaksi ja lisää palat keiton päälle. Voit myös laittaa keiton päälle katkarapuja.

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Käytämme evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Valitsemalla “hyväksyn evästeet” osoitat hyväksyväsi evästeiden ja vastaavien teknologioiden käytön.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.