4 annosta
20 minuuttia

Uunikalaa beurre blanc -kastikkeella

Beurre blank on klassinen vaalea voikastike, joka sopii hyvin lähes kaikkien kala ja äyriäisruokien kanssa.

Ainesosat

600-800g kalafileetä (esim. kuha, turska tai ruijanpallas)
2 rkl rypsiöljyä
2 rkl voita
Tarjoiluun
Beurre blanc -kastiketta, katso resepti yllä
Perunamuusia
Parsakaalia ja kevätsipulia
Mätiä, esimerkiksi kirjolohen- tai muikunmätiä

Valmistus

  1. Paloittele kala annospaloiksi.
  2. Levitä kalapalojen pintaan suolaa ja anna maustua 15 min.
  3. Kuivaa kalapalojen pinta talouspaperilla.
  4. Kuumenna paistinpannulla öljyä ja voita ja ruskista kalapalat kevyesti kauttaaltaan.
  5. Jälkikypsennä uunissa 150° noin kymmenen minuuttia, kunnes sisälämpötila on 48-52°.
  6. Laita kalapalat lämmitetyille lautasille yhdessä perunamuusin ja kasvisten kanssa, lusikoi päälle kastiketta.
  7. Halutessasi juhlavamman kala-aterian, laita kalapalojen päälle vielä lusikallinen mätiä.

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Käytämme evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Valitsemalla “hyväksyn evästeet” osoitat hyväksyväsi evästeiden ja vastaavien teknologioiden käytön.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.