4 annosta

Lihapyörykkä- tai pannupihvitaikinan resepti

Köttbullar är bland det mest svenska man kan tänka sig. Ett stående inslag på borden när vi firar såväl jul, påsk som midsommar. Men också en trotjänare i vardagen.

Ainesosat

500 g jauhelihaa (sekoitusta)
1 hienonnettu keltasipuli
1 kananmuna
2 dl täysmaitoa
0,75 dl korppujauhoja
Voita paistamiseen

Valmistus

Kuullota sipulia voissa kunnes se pehmenee, eli noin viiden minuutin ajan. Anna jäähtyä. Sekoita maito, kananmuna, sipuli ja korppujauhot suuressa kulhossa. Turvota seosta muutama minuutti. Sekoita seos jauhelihaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita hyvin ja koepaista pieni pala taikinaa varmistaaksesi sen maku ja rakenne. Lisää vähän maitoa, jos taikina on liian kiinteää. Muotoile taikinasta pyöryköitä kosteilla käsillä. Laita paistinpannulle kerrallaan noin kymmenen lihapullaa. Paista voissa. Kannattaa aloittaa kovalla lämmöllä, ja laskea sitä sitten. Ravista pannua säännöllisesti.

Läs hela inlägget Tegnérin keittiössä: Onnistuneet lihapyörykät

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Käytämme evästeitä parhaan mahdollisen käyttökokemuksen tarjoamiseksi. Valitsemalla “hyväksyn evästeet” osoitat hyväksyväsi evästeiden ja vastaavien teknologioiden käytön.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.