4 annosta
30 minuuttia

Kermainen kalakeitto lohesta ja turskasta

Keittoon saa helposti paljon makua ja ravitseva kalakeitto on erittäin täyttävää, sanoo blogikokkimme Anders Tegnér.

Ainesosat

250 g lohifileetä
200 g turskafileetä
1 pala purjoa
1 porkkana
4 keskikokoista perunaa
3 rkl rypsiöljyä
2-3 rkl Bong Touch of Taste ‑kalafondia
8 dl täysmaitoa
2 dl kuohukermaa

Valmistus

Kuori ja viipaloi perunat ja porkkana noin kolme millimetriä paksuiksi viipaleiksi. Huuhtele ja silppua purjo. Leikkaa kala noin 1×1 cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Kuullota purjoa, perunoita ja porkkanaa öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää maito, kerma ja fondi. Anna seoksen kypsyä matalalla lämmöllä 7-9 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää kala ja kuumenna kiehuvaksi. Nosta astia sivuun. Mausta suolalla, pippurilla ja kalafondilla.

 

Vältä kaloja, jotka ovat punaisella listalla

Sekä merissä että järvissä kaloihin kohdistuu suuri kalastuspaine. Monet lajit ovat uhattuina. Siksi kalaa ostettaessa on tärkeää olla ostamatta punaisen listan kaloja. Helpoin tapa toimia oikein on ostaa MSC-merkittyä, villinä kalastettua kalaa, ASC-merkittyä viljeltyä kalaa tai jonkin muun ympäristönmerkin saanutta kalaa.

MSC – Marine Stewardship Council

Liitettävä resepti

Blå Band

Blå Band on perinteinen, klassinen tuotemerkki. Blå Band tuotteiden valmistus alkoi 1950-luvulla, jolloin kehitettiin ensimmäinen kuiva-aineksista valmistettava keitto.

Blå Band tuotteilla saat nopeasti ruoan pöytään, jolloin saat lisää aikaa nauttia yhdessä perheen, ystävien ja tuttavien kanssa.

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.