Wrapit, pizzapullat ja kesän muut helpot piknikeväät

Maistuvat eväät, piknikviltti ja iloinen mieli – muuta ei tarvita hauskaan eväsretkeen perheen tai ystävien kanssa lähipuistossa tai retkeilyalueella. Piknik tarkoittaa, että olemme valmiita kesään ja kaikkeen, mitä sillä on tarjota!

Jos olet supernälkäinen ja haluat päästä valmistamaan eväitä jo nyt, siirry suoraan resepteihin!

Pienemmät lapset kiipeilevät puissa ja juoksentelevat ympäriinsä, isommat heittelevät frisbeetä tai temppuilevat potkulaudoillaan. Itse makoilet kumppanisi kanssa peitolla ja katselet raukeana ympäröivää maisemaa. Olette molemmat juuri syöneet vielä yhden pizzapullan ihan vain siksi, että ne ovat niin hyviä. Voiko aurinkoinen alkukesän päivä muuttua tästä enää paremmaksi?

Piknik on osa pohjoismaista sielunmaisemaa. Heti, kun aurinko alkaa porottaa ja lämmittää kasvojamme ja sisintämme, retkihuovat, -tuolit ja -pöydät kaivetaan esiin vuodenajasta riippumatta. Kesä on luonnollisesti kiireisintä piknikaikaa. Kun koulujen odotetut kesälomat alkavat, piknik on loistava tapa toivottaa kesä tervetulleeksi.

Miksi eväsretkeä kutsutaan piknikiksi? Sanan historia ulottuu 1800-luvulle ja se on muunnos ranskan sanasta pique-nique. Pique on verbi, joka tarkoittaa muun muassa “napsia” ja nique puolestaan “jokin pienempi asia”. Napsitaan siis pikkuruokia korista!

Keittiömestarimme Anders Tegnérin kori täyttyy herkullisista kanawrapeista, nopeista pizzapullista ja, jos retkigrillille on tilaa, s’mores-aineksista, jotka ovat lasten ja aikuisten suosikkeja.

Wrapit ovat täydellinen eväs

Wrapit ovat täydellistä piknikruokaa, koska leivän päälliset kääritään kätevästi rullan sisään täytteeksi. Wrap on kuitenkin wrap vasta, kun se on tehty tortillaletun sisään, muuten se on rieskarulla. Jos pitää rieskasta enemmän, kannattaa tietysti valita se. Leivälle ei kuitenkaan laiteta voita tai margariinia, Anders muistuttaa.

– Wrapissa käytettävä levite määrittää maun ja koko wrapin tyylin. Blå Bandin Sitruunakastike ranskankermaan sekoitettuna antaa kevyen sitruunaisen maun, joka sopii täydellisesti grillatun broilerin kanssa. Ranskankermaan sekoitettu hummus tai pesto ovat myös mainioita vaihtoehtoja.

Nopeat pizzapullat valmistaikinasta

Anders valmistaa supernopeita pizzapullia (jos eväsretkelle halutaan lähteä nyt heti!) käyttämällä valmista pizzataikinaa ja -kastiketta tai valmista pizza kit -pakkausta, jossa on valmiina sekä taikina että tomaattikastike.

– Hauskempaa on tietysti valmistaa pizzataikina itse ja lopputulos on vielä parempi. Jos nurmikko kuitenkin jo odottaa, kannattaa valita helppo ja nopea vaihtoehto.

Pizzapullat sopivat piknikkoriin täydellisesti. Ne ovat täyttäviä ja antavat energiaa retkeilijöille. Lisäksi ne valmistuvat nopeasti ja maistuvat varmasti myös lapsille. Pizzapullat voi myös pakastaa – jos niitä nyt sattuu jäämään yli, mikä on perin epätodennäköistä.

Vähän lisää: grillataan s’moreseja!

Jos haluat yllättää lapset iloisesti, ota mukaan retkigrilli, jolla voitte valmistaa retken kruunaavia s’moreseja. Tämä suursuosikki on kotoisin USA:sta: paistettuja vaahtokarkkeja ja suklaakastiketta kahden keksin välissä. Helppoa ja erittäin hauskaa.

USA:ssa ja Kanadassa s’moresit liittyvät telttailuun ja ne valmistetaan perinteisesti nuotiolla. Sana s’more on luultavasti lyhenne ilmaisusta “some more”: “S’more anyone?” Yes, please!

Muista ottaa nämä mukaan piknikille

1 Tarpeeksi suuri piknikviltti.

2 Pienempi, ruudullinen piknikliina (tietysti ruudullinen!)

3 Talouspaperirulla.

4 Kestävät lautaset ja mukit (vältä kertakäyttöastioita!)

5 Aurinkolasit, hattu ja aurinkovoide.

6 Frisbee, petankki, mölkky tai muu seurapeli.

7 Retkigrilli ja sen tarvikkeet.

Anders Tegner

Anders on työskennellyt kokkina yli 30 vuotta. Hänen kokemuksensa ulottuu tasokkaista ravintoloista suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuden koekeittiöihin.

Andersin lähtökohta on valmistaa ruokaa alusta alkaen tuoreista raaka-aineista, mutta hän ymmärtää myös, että hyvään arkiruokaan tarvitaan joskus myös oikoteitä. Siksi hän haluaa jakaa tarinoita ruoanlaitosta ja vinkkejä hyvistä kastikkeista Blå Bandin blogissa.

Liitettävä resepti

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.