Tegnérin reseptit: Tarjoile perjantaitacot uudella tavalla – muffinsseina!

Perjantaitacoista tai -pizzasta on tullut monelle tuttu tapa. Aloitamme viikonlopun syömällä koko perheelle maistuvaa helppotekoista ruokaa. Eikä ihme, sillä kuka kieltäytyisi herkullisista tacoista? Kokeile uutta tapaa nauttia tacoista ja yllätä perhe paistamalla ne muffinssivuoissa! Se on inspiroivaa ja erilaista, muttei yhtään sen vaikeampaa.

Jos olet jo nyt kovin nälkäinen, siirry suoraan? reseptiin!

Tacoista on tullut yhteisnimitys meksikolaiselle ruoalle, joka tarjoillaan erilaisiin tortilloihin eli maissi- tai vehnäjauhoista leivottuihin pehmeisiin ohuisiin leipiin käärittynä.

Oikeastaan tacoilla viitataan kuivatuista tortilloista valmistettuihin täytettyihin tacokuoriin. Ne ovat tortilloja pienempiä ja muistuttavat enemmän sormiruokaa, ja niiden täytteitä voi vaihdella monin eri tavoin.

Burrito – suosittu perjantaiklassikko

Burritot ovat kenties yleisin ja suosituin muunnelma tacoista. Niitä nautitaan rennon perjantaifiiliksen laskeutuessa valtakunnan ylle. Burritot ovat tortillarullia, joiden täytteenä on yleensä tacomausteella maustettua jauhelihaa, salaattia, kurkkua, tomaattia, maissia ja juustoa, ja jotka tarjoillaan jonkinlaisen tacokastikkeen tai guacamolen kera.

Fajita ja enchilada

Tacoperheeseen kuuluu vielä kaksi yleistä lajia: fajita ja enchilada. Fajita muistuttaa burritoa, mutta leipä on pienempi. Fajita on molemmista päästä avoin. Enchiladat maistuvat mainiosti myös seuraavana päivänä, jolloin ne voidaan maustaa edellisenä päivänä käyttämättä jääneellä tacotäytteellä tai pastakastikkeella.

Enchiladat ovat täytettyjä tortillarullia, jotka laitetaan uunivuokaan ja paistetaan juustolla kuorrutettuina uunissa. Niiden kylkeen saatetaan lisätä hieman ylimääräistä kastiketta. Enchiladat syödään veitsellä ja haarukalla.

Tacomuffinssit – hauska tapa syödä tacoja!

Kokkimme Anders Tegnér esittelee tässä viidennen tavan tehdä tacoja: tacomuffinssit! Ei, ne eivät ole leivonnaisia. Mutta laittamalla pieniä tortilloja muffinssivuokiin, täyttämällä ne ja paistamalla ne uunissa saat hauskan, yllättävän ja sopivan kokoisen version, joka sopii kaikille vatsoille ja suille. Tarjoillaan esimerkiksi suosikkisarjan yhteydessä!

Vinkki! Korvaa tacomauste Blå Band Texmex – tai Mexican-Padalla. Silloin tarjoilet tacosi teksasilaisella ja pohjois-meksikolaisella tavalla eli täyttämällä tacot jauheliha-riisi-papuseoksella. Kasvisversion saat korvaamalla jauhelihan kasviproteiinilla.

Anders Tegner

Anders on työskennellyt kokkina yli 30 vuotta. Hänen kokemuksensa ulottuu tasokkaista ravintoloista suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuden koekeittiöihin.

Andersin lähtökohta on valmistaa ruokaa alusta alkaen tuoreista raaka-aineista, mutta hän ymmärtää myös, että hyvään arkiruokaan tarvitaan joskus myös oikoteitä. Siksi hän haluaa jakaa tarinoita ruoanlaitosta ja vinkkejä hyvistä kastikkeista Blå Bandin blogissa.

Liitettävä resepti

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.