Pastagratiini – perheen paras ystävä

Pastagratiinit ovat yksinkertainen ja nopeasti valmistettava arjen pelastaja, josta niin lapset kuin aikuisetkin pitävät. Käytä täytteenä Blue Ribbon -kuivakeittoa ja saat herkullisen, kermaisen gratiinin täynnä hyviä makuja. Talvipakkasilla maistuu gnocchit juustoparsakaalikeitolla. Valmistaminen ei voisi olla helpompaa, sinun ei tarvitse edes keittää pastaa!

Gnocchi (lausutaan njokki) on hieman erilainen pastamuoto. Sen sijaan, että se olisi valmistettu durumvehnästä, kuten periaatteessa mikä tahansa muu pasta, gnocchi valmistetaan yleensä perunasta. Italiassa sitä valmistetaan myös esimerkiksi mannasuurimoista, vehnäjauhoista tai leivänpaloista. Pelkkää mannasuurimoa pidetään vanhimpana reseptinä, ja se juontaa juurensa Rooman historiasta. Gnocchissa käytetty pääainesosa riippuu Italian alueesta, josta se tulee. Perunaresepti on kuitenkin tunnettu useimmin maailmalla.

Niin helppoa kuin olla voi

Käytä pastagratiinissa tuoreita gnoccheja, jotka laitat suoraan uunivuokaan. Valmistaminen ei voisi olla helpompaa, sinun ei tarvitse edes keittää pastaa! Keittoainekset imeytyvät gnocchein ja tekevät gratiinista kermaisen ja ihanan makuisen. Jos käytät tavallista pastaa, lisää hieman vettä mukaan.

Tarjoile raasteiden ja leikkeleiden kanssa

Kaali- tai porkkanaraaste sopii hyvin pastagratiinin makumaailmaan. Myös erilaiset leikkeleet, kuten ilmakuivattu kinkku, pekoni tai salami sopivat pastagratiinin kanssa tarjoiltavaksi. Pastagratiini on helppo ruoka, jota voit muokata ja yhdistellä mielesi ja oman makusi mukaan! Lue lisää ja katso reseptejä supernopeaan pastagratiiniin blogistamme!

Seitsemän asiaa, jota voit tehdä ruan valmistuessa itsestään

Pastagratiini kypsyy itsekseen uunissa. Ripottele vain hieman juustoraastetta ja paista uunissa 15-20 minuuttia. Sillä välin voit tehdä jotain muuta hauskaa tai hyödyllistä:

1 Siivoa keittiö.

2 Meditoi kymmenen minuuttia.

3 Soita ystävälle tai sukulaiselle.

4 Hae lapset harrastuksista.

5 Vie koira lenkille.

6 Täytä pyykinpesukone.

7 Tee seitsemän minuutin pituinen voima- tai joogaharjoitus. Niitä voi löytää mm. YouTubesta.

Anders Tegner

Anders on työskennellyt kokkina yli 30 vuotta. Hänen kokemuksensa ulottuu tasokkaista ravintoloista suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuden koekeittiöihin.

Andersin lähtökohta on valmistaa ruokaa alusta alkaen tuoreista raaka-aineista, mutta hän ymmärtää myös, että hyvään arkiruokaan tarvitaan joskus myös oikoteitä. Siksi hän haluaa jakaa tarinoita ruoanlaitosta ja vinkkejä hyvistä kastikkeista Blå Bandin blogissa.

Liitettävä resepti

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.