Gnocchi (lausutaan njokki) on hieman erilainen pastamuoto. Sen sijaan, että se olisi valmistettu durumvehnästä, kuten periaatteessa mikä tahansa muu pasta, gnocchi valmistetaan yleensä perunasta. Italiassa sitä valmistetaan myös esimerkiksi mannasuurimoista, vehnäjauhoista tai leivänpaloista. Pelkkää mannasuurimoa pidetään vanhimpana reseptinä, ja se juontaa juurensa Rooman historiasta. Gnocchissa käytetty pääainesosa riippuu Italian alueesta, josta se tulee. Perunaresepti on kuitenkin tunnettu useimmin maailmalla.
Niin helppoa kuin olla voi
Tarjoile raasteiden ja leikkeleiden kanssa
Seitsemän asiaa, jota voit tehdä ruan valmistuessa itsestään
1 Siivoa keittiö.
2 Meditoi kymmenen minuuttia.
3 Soita ystävälle tai sukulaiselle.
4 Hae lapset harrastuksista.
5 Vie koira lenkille.
6 Täytä pyykinpesukone.
7 Tee seitsemän minuutin pituinen voima- tai joogaharjoitus. Niitä voi löytää mm. YouTubesta.
Anders Tegner
Anders on työskennellyt kokkina yli 30 vuotta. Hänen kokemuksensa ulottuu tasokkaista ravintoloista suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuden koekeittiöihin.
Andersin lähtökohta on valmistaa ruokaa alusta alkaen tuoreista raaka-aineista, mutta hän ymmärtää myös, että hyvään arkiruokaan tarvitaan joskus myös oikoteitä. Siksi hän haluaa jakaa tarinoita ruoanlaitosta ja vinkkejä hyvistä kastikkeista Blå Bandin blogissa.