Meksikolaiset enchiladat – anna aikaa muille asioille

Vaihda perjantain tacot meksikolaiseen enchiladaan: juustogratinoidut enchiladat ovat mukavaa vaihtelua perjantaiherkuksi! Blå Bandin Meksikonpadalla saat maukkaan täytteen riisin ja punaisten papujen kanssa, kuten perinteisessä meksikolaisessa enchiladassa. Lue blogistamme meksikolaisista enchiladoista ja resepteistä!

Tacoista on tullut yleinen termi, jolla viitataan meksikolaiseen ruokaan, jossa täytteitä tarjoillaan erilaisissa tortilloissa, pehmeässä maissi- tai vehnäjauhoista paistetun letun sisässä. Todellisuudessa tämä ei ole autenttista meksikolaista ruokaa, vaan niin kutsutttua texmex-ruokaa, sekoitus Meksikon ja Teksasin ruokaperinteitä.

Tacot, jotka espanjaksi tarkoittavat “lohkoa”, tarkoittavat pieniä täytettyjä, kuivattuja tortilloja. Tacot mielletään noutoruoaksi, jossa eri täytteitä vaihdellaan.

Suomessa yleisin tapa syödä texmexiä on burrito eli kääritty tortillaleipä, joka on yleensä täytetty taco-maustetulla jauhelihalla, salaatilla, kurkulla, tomaatilla, maissilla, juustolla ja päällä on salsakastiketta ja guacamolea.

Vinkki: laita juustoa myös burriton sisälle!

Meksikolainen enchilada on tortillaleipä, joka on kääritty mausteisen täytteen ympärille vuokaan, valmistettu uunissa ja päällystetty raastetulla juustolla sekä kastikkeella. Blå Bandin Meksikonpata on maukas täyte enchiladalle, ja runsas pataruoka toimii hyvin juustoisen herkun täytteenä. Meksikonpata täytteenä on myös nopea valmistaa ja jättää aikaa muille asioille!

Enchiladaan voit myös käyttää tähteeksi jääneen pastakastikeen tai burritotäyteen.

Vinkki: Jos haluat saada ihanan, kermaisen enchiladan, laita tortillan sisäpuolelle raastettua juustoa tai Philadelphia -tuorejuustoa, ennen kuin täytät enchiladan meksikonpadalla.

Valitse salottisipuli.

Tarjoile enchiladat pilkottujen vihannesten, kuten tomaatin, keltaisen paprikan, kurkun ja salottisipulin kanssa. Salottisipuli on hyvä vinkki, jos haluat välttää tavallisten, keltaisten sipulien voimakkaamman maun. Tärkeintä pilkkomisessa on, että sinulla on hyvä terävä veitsi, joten pidä huoli, että keittiön laatikossa on aina pieni veitsenteroitin!

Yllätä sinisillä tortillasipseillä

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: tarjoile enchiladoja hyvien tortillasipsien kanssa.  Jos haluat yllättää vieraat, valitse siniset tortillalastut! Kyllä, niitä on olemassa ja sipsit on todella valmistettu sinisestä maissista. Sininen maissi on perinteinen maissilajike, joka on yleinen meksikolaisessa keittiössä. Sinisiin tortillasipiseihin ei siis liity keinotekoisia väriaineita. Sininen maissi sisältää myös enemmän proteiinia kuin tavallinen keltainen maissi.

Enchiladas ja Blå Band Meksikonpata

4-6 henkilölle

1 pussi Blå Bandin meksikonpataa

400 g naudan jauhelihaa tai kasviksia

7 dl vettä

Tortillaleipiä

Juustoraastetta

Salsaa

Pilkottavaksi vihanneksia (esim. Tomaatti, paprika, kurkku, salottisipuli)

Smetanaa

Sinisiä tortillasipsejä

Ohje:

Ruskista jauheliha. Lisää vesi ja kun se alkaa kiehumaan, lisää meksikonpata-pussin sisältö. Anna kiehua noin 10 minuuttia sekoittaen välillä.

Anna seoksen vetäytyä 10 minuuttia, pilko sillä aikaa vihannekset.

Ripottele tortillaletun sisäpuolelle raastettua juustoa, levitä meksikopata, rullaa tiiviiksi paketiksi ja aseta ne “sauma” alaspäin uunivuokaan.

Lusikoi hieman salsaa ja ripottele raastettua juustoa tortillojen päälle.

Paista enchiladoja 200 asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat lämpimiä ja saavat hyvän värin. Tarjoa salsan, vihannesten, smetanan ja tortillasipsien kanssa.