Meksikolaiset enchiladat – anna aikaa muille asioille

Vaihda perjantain tacot meksikolaiseen enchiladaan: juustogratinoidut enchiladat ovat mukavaa vaihtelua perjantaiherkuksi! Blå Bandin Meksikonpadalla saat maukkaan täytteen riisin ja punaisten papujen kanssa, kuten perinteisessä meksikolaisessa enchiladassa.

Tacoista on tullut yleinen termi, jolla viitataan meksikolaiseen ruokaan, jossa täytteitä tarjoillaan erilaisissa tortilloissa, pehmeässä maissi- tai vehnäjauhoista paistetun letun sisässä. Todellisuudessa tämä ei ole autenttista meksikolaista ruokaa, vaan niin kutsutttua texmex-ruokaa, sekoitus Meksikon ja Teksasin ruokaperinteitä.

Tacot, jotka espanjaksi tarkoittavat “lohkoa”, tarkoittavat pieniä täytettyjä, kuivattuja tortilloja. Tacot mielletään noutoruoaksi, jossa eri täytteitä vaihdellaan.

Suomessa yleisin tapa syödä texmexiä on burrito eli kääritty tortillaleipä, joka on yleensä täytetty taco-maustetulla jauhelihalla, salaatilla, kurkulla, tomaatilla, maissilla, juustolla ja päällä on salsakastiketta ja guacamolea.

Laita juustoa myös burriton sisälle!

Meksikolainen enchilada on tortillaleipä, joka on kääritty mausteisen täytteen ympärille vuokaan, valmistettu uunissa ja päällystetty raastetulla juustolla sekä kastikkeella. Blå Bandin Meksikonpata on maukas täyte enchiladalle, ja runsas pataruoka toimii hyvin juustoisen herkun täytteenä. Meksikonpata täytteenä on myös nopea valmistaa ja jättää aikaa muille asioille!

Enchiladaan voit myös käyttää tähteeksi jääneen pastakastikeen tai burritotäyteen.

Vinkki: Jos haluat saada ihanan, kermaisen enchiladan, laita tortillan sisäpuolelle raastettua juustoa tai Philadelphia -tuorejuustoa, ennen kuin täytät enchiladan meksikonpadalla.

Valitse salottisipuli

Tarjoile enchiladat pilkottujen vihannesten, kuten tomaatin, keltaisen paprikan, kurkun ja salottisipulin kanssa. Salottisipuli on hyvä vinkki, jos haluat välttää tavallisten, keltaisten sipulien voimakkaamman maun. Tärkeintä pilkkomisessa on, että sinulla on hyvä terävä veitsi, joten pidä huoli, että keittiön laatikossa on aina pieni veitsenteroitin!

Yllätä sinisillä tortillasipseillä

Viimeisenä mutta ei vähäisimpänä: tarjoile enchiladoja hyvien tortillasipsien kanssa. Jos haluat yllättää vieraat, valitse siniset tortillalastut! Kyllä, niitä on olemassa ja sipsit on todella valmistettu sinisestä maissista. 

Sininen maissi on perinteinen maissilajike, joka on yleinen meksikolaisessa keittiössä. Sinisiin tortillasipiseihin ei siis liity keinotekoisia väriaineita. Sininen maissi sisältää myös enemmän proteiinia kuin tavallinen keltainen maissi.

Anders Tegner

Anders on työskennellyt kokkina yli 30 vuotta. Hänen kokemuksensa ulottuu tasokkaista ravintoloista suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuden koekeittiöihin.

Andersin lähtökohta on valmistaa ruokaa alusta alkaen tuoreista raaka-aineista, mutta hän ymmärtää myös, että hyvään arkiruokaan tarvitaan joskus myös oikoteitä. Siksi hän haluaa jakaa tarinoita ruoanlaitosta ja vinkkejä hyvistä kastikkeista Blå Bandin blogissa.

Liitettävä resepti

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.