Italianpata rapeilla vihanneksilla – valmis hetkessä!

Onko aika vähissä ja et löydä inspiraatiota ruuanlaittoon? Kokeile Blå Band Italianpataa, joka on helppo valmistaa – lisää vain jauheliliha tai halutessasi kasviksia. Valmista hetkessä!

Blå Bandin valmisruoat sisältävät kaiken paitsi jauhelihan. Täydennä naudan-, lampaan- tai broilerinjauhelihalla tai lempikasviksillasi sen mukaan, mitä mielesi tekee tänään. Tänään teemme padan broilerinjauhelilahlla. Se on vähärasvaisempaa kuin naudanjauheliha ja sen ilmastovaikutukset ovat pienemmät. Kasvisjauhis on varma valinta kasvissyöjille tai jos haluat kokeilla syödä välillä kevyemmin ja käyttää vain kasvisproteiinia. Nykyään kasvissyöjillekin on monia vaihtoehtoja, joista valita. Jos haluat välttää soijajauhelihaa, pakastealtaasta löytyy sekä quorn- että hernepohjaista jauhista.

Helposti kotitekoisen tunnelmaa

Kun lisäät vuokaan rapeita kasviksia, saat helposti ruokaan kotitekoisuuden tuntua!

 Tällä yksinkertaisella tempulla no stat italianpadan ihan uudelle tasolle. Leikkaa vihanneksia, kuten porkkanaa, palsternakkaa ja fenkolia, ohuiksi siivuiksi. Asettele nepadan päälle vuokaan. Kaada vihannesten päälle ruokalusikallinen hyvää oliiviöljyä ja teelusikallinen valkoviinietikkaa. Ripottele päälle hieman suolaa. Kuivaruoan, kuten Blå Band

 Italianpadan, käyttö on parasta, kun aikaa on vähän ja arki kiireistä. Tässä on muutamia muita, hyviä vinkkejä, jotka tekevät arjesta helpompaa ja kivempaa!

 1. Jäähdytä vesi kannussa jääkappissa – Mausta sitruunalla tai kurkulla. Käytä luomua ja kuori ensin sitruuna huolellisesti. Täten saat luksusta arkeen ja vedestä hyvän makuista!
 2. Kyllästyttääkö vihannekset ja juurekset? Leikkaa niistä ruma kuori pois ja laita kasvikset hetkeksi jääveteen, se tuo niihin ihan uudenlaista rapeutta! Käytä myös kuoret roskiin heittämisen sijaan.
 3. Kaada pesuainetta ja vettä lasiin ja aseta se tiskipöydälle lavuraain viereen. Kasta tiskiharja liuokseen yksittäistenkeittiötarvikkeiden nopeaan pesuun.
 4. Pidä laukussasi aina mukana muutamia pieneen tilaan meneviä ostoskasseja.On täysin turhaa maksaa muovikasseista kaupassa joka kerta, ja kangaskassien kantaminen on rutkasti helpompaa!
 5. Hallitse ruokakulujasi. Laske keskimääräiset kuukausittaiset ruoka- ja päivittäistavarakustannukset. Varaa kuukausittainen summa erityiselle tilille, jotta ruokakustannukset pysyy hallinnassa ja pystyt helposti seuraamaan kuukausikulutusta.
 6. Onko perheessäsi neljä jäsentä? Tee aina kuudelle hengelle ruokaa! Onko teitä kaksi? Tee neljälle! Täten sinulle jää aina jääkaappiin valmiiksi lounas seuraavalle päivälle.
 7. Muista lajitella! Jos sinulla ei ole tilaa lajitteluastioille pesualtaan alla, hanki tyylikkät lajitteluastiat keittiöön, johon voit lajitella esimerkiksi muovijätteet helposti.

Italialainen kanavuoka

4 henkilölle

400 g broilerin jauhelihaa

6 dl vettä

1 pussi Blå Ribbonin Italianpataa

1 litra ohuiksi viipaloituja vihanneksia

3 rkl öljyä

1 rkl valkoviinietikkaa

Suolaa ja pippuria

Kuivattuja yrttejä oman maun mukaan

 1. Ruskista jauheliha ja sekoita se veteen.
 2. Sekoita pussin sisältö mukaan, kun vesi kiehuu. Anna padan kiehua hitaasti viisi minuuttia sekoittaen välillä. Anna padan vetäytyä kattilassa kymmenisen minuttia ennen tarjoilua.
 3. Sekoita öljy, etikka ja mausteet keskenään. Kääntele kasvikset liemen joukkoon ja anna marinoitua muutama minuutti.
 4. Tarjoile pata rapeiden vihannesten kanssa.