Italianpata rapeilla vihanneksilla – valmis hetkessä!

Onko aika vähissä etkä löydä inspiraatiota ruuanlaittoon? Kokeile Blå Band Italianpataa, joka on helppo valmistaa – lisää vain jauheliha tai halutessasi kasviksia. Valmista hetkessä!

Blå Bandin valmisruoat sisältävät kaiken paitsi lihan. Täydennä naudan-, lampaan- tai broilerinjauhelihalla tai lempikasviksillasi sen mukaan, mitä mielesi tekee tänään. Tänään teemme padan broilerinjauhelihalla. Se on vähärasvaisempaa kuin naudanjauheliha ja sen ilmastovaikutukset ovat pienemmät. 

Kasvisjauhis on varma valinta kasvissyöjille tai jos haluat kokeilla syödä välillä kevyemmin ja käyttää vain kasvisproteiinia. Nykyään kasvissyöjillekin on monia vaihtoehtoja, joista valita. Jos haluat välttää soijajauhelihaa, pakastealtaasta löytyy sekä quorn- että hernepohjaista jauhista.

Helposti kotitekoisen tunnelmaa

Kun lisäät vuokaan rapeita kasviksia, saat helposti ruokaan kotitekoisuuden tuntua!

Tällä yksinkertaisella tempulla nostat italianpadan ihan uudelle tasolle. Leikkaa vihanneksia, kuten porkkanaa, palsternakkaa ja fenkolia, ohuiksi siivuiksi. Asettele ne padan päälle vuokaan. Kaada vihannesten päälle ruokalusikallinen hyvää oliiviöljyä ja teelusikallinen valkoviinietikkaa. Ripottele päälle hieman suolaa.

Kuivaruoan, kuten Blå Band Italianpadan, käyttö on parasta kun arki on kiireistä mutta haluat kuitenkin syödä hyvin.

Tässä on muutamia muita, hyviä vinkkejä, jotka tekevät arjesta helpompaa ja kivempaa!

1 Jäähdytä vesi kannussa jääkappissa – Mausta sitruunalla tai kurkulla. Käytä luomua ja kuori ensin sitruuna huolellisesti. Täten saat luksusta arkeen ja vedestä hyvän makuista!

2 Kyllästyttääkö vihannekset ja juurekset? Leikkaa niistä ruma kuori pois ja laita kasvikset hetkeksi jääveteen, se tuo niihin ihan uudenlaista rapeutta! Käytä myös kuoret roskiin heittämisen sijaan.

3 Kaada pesuainetta ja vettä lasiin ja aseta se tiskipöydälle lavuraain viereen. Kasta tiskiharja liuokseen yksittäistenkeittiötarvikkeiden nopeaan pesuun.

4 Pidä laukussasi aina mukana muutamia pieneen tilaan meneviä ostoskasseja.On täysin turhaa maksaa muovikasseista kaupassa joka kerta, ja kangaskassien kantaminen on rutkasti helpompaa!

5 Hallitse ruokakulujasi. Laske keskimääräiset kuukausittaiset ruoka- ja päivittäistavarakustannukset. Varaa kuukausittainen summa erityiselle tilille, jotta ruokakustannukset pysyy hallinnassa ja pystyt helposti seuraamaan kuukausikulutusta.

6 Onko perheessäsi neljä jäsentä? Tee aina kuudelle hengelle ruokaa! Onko teitä kaksi? Tee neljälle! Täten sinulle jää aina jääkaappiin valmiiksi lounas seuraavalle päivälle.

7 Muista lajitella! Jos sinulla ei ole tilaa lajitteluastioille pesualtaan alla, hanki tyylikkät lajitteluastiat keittiöön, johon voit lajitella esimerkiksi muovijätteet helposti.

Anders Tegner

Anders on työskennellyt kokkina yli 30 vuotta. Hänen kokemuksensa ulottuu tasokkaista ravintoloista suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuden koekeittiöihin.

Andersin lähtökohta on valmistaa ruokaa alusta alkaen tuoreista raaka-aineista, mutta hän ymmärtää myös, että hyvään arkiruokaan tarvitaan joskus myös oikoteitä. Siksi hän haluaa jakaa tarinoita ruoanlaitosta ja vinkkejä hyvistä kastikkeista Blå Bandin blogissa.

Liitettävä resepti

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.