Avainsanat: Vinkkejä helpompaan jouluun

Joulu on taas jo melkein ovella ja voit jo melkein maistaa kielelläsi kaikki herkulliset joulun maut. Ei aikaakaan, kunnes saamme nauttia runsaasta joulupöydästä. Mutta samaan aikaan joulun lähestyminen voi aiheuttaa myös stressiä: joululahjat ja jouluruoat on suunniteltava hyvin ja ostokset tehtävä. Joulukuusi sekä koti on koristeltava. Lasten kanssa pitäisi askarella. Piparkakut pitäisi leipoa. Kotona on tehtävä joulusiivous. Vanhemmat tai appivanhemmat tulevat käymään – ja samaan aikaan pitäisi pyörittää tavallista arkea! 

Joulustressiä voi lievittää tekemällä askareita yhdessä ja vanha totuus pätee myös tässäkin asiassa: Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. 

Tässä on yhdeksän vinkkiä yksinkertaisempaan ja rentoon jouluun:

1 Mitäpä jos matkustaisitte johonkin joululahjojen antamisen sijaan? Joulun alusviikot voivatkin olla kaikkein rentouttavimpia, puhumattakaan itse joulusta.

2

Jos aiot ostaa joululahjoja, tee lahjojen ostosta tapahtuma: Mene perheen kanssa toiseen kaupunkiin viettämään vaikka hotelliyö. 

Se tekee joululahjojen hankkimisesta rentoa, hauskaa ja tarjoaa mahdollisuuden viettää aikaa koko perheen kanssa.

3 Osta joululahjaksi lautapeli koko perheelle. Voitte opetella pelaamaan yhdessä koko perheen kanssa. 

4 Koristele joulukuusi jo muutama viikko ennen jouluaattoa – saatte nauttia joulutunnelmasta pidempään ja aaton jouluvalmistelut helpottuvat hieman.

5 Tilaa jouluruoat netistä kotiinkuljetuksella. Vältä ruuhkia, jotka aiheuttavat stressiä. Muista olla ajoissa liikkeellä, jotta saat ruokatoimituksen ajoissa kotiin.

6 Karsi joulupöydästä ruokia, jotka eivät maistu kaikille. Vaikka perinteitä on kiva kunnioittaa, ei joulupöytään kannata hankkia herkkuja, jotka tulee heitettyä pois. Vähennetään näin myös joulun hävikkiä! 

7 Kasvissyöjä perheessä? Tee kasvissyöjälle etukäteen Janssoninkiusaus oliiveilla ja Blue Ribbon –perunapurjokeitolla. Katso resepti alta. 

Anders Tegner

Anders on työskennellyt kokkina yli 30 vuotta. Hänen kokemuksensa ulottuu tasokkaista ravintoloista suurkeittiöihin ja elintarviketeollisuuden koekeittiöihin.

Andersin lähtökohta on valmistaa ruokaa alusta alkaen tuoreista raaka-aineista, mutta hän ymmärtää myös, että hyvään arkiruokaan tarvitaan joskus myös oikoteitä. Siksi hän haluaa jakaa tarinoita ruoanlaitosta ja vinkkejä hyvistä kastikkeista Blå Bandin blogissa.

Liitettävä resepti

Kiitos!

Kiitos yhteydenotostasi. Viestisi on saapunut kuluttajapalveluumme, käsittely voi kestää muutaman päivän. Kiitos kärsivällisyydestäsi.

Tilaa blogimme
Jaamme siellä helppoja ja nopeita reseptejä sekä erilaista tietoa ruoan valmistamisesta.