• Annosta

Blå Band -risotot

Blå Bandin maukkaiden risottojen avulla loihdit ruokaisan aterian nopeasti ja vaivattomasti. Risotot kuuluvat Blå Bandin tuoteperheen herkullisiin kulmakiviin. Käden käänteessä valmistuvat maukkaat risotot – parsarisotto ja kantarellirisotto – vievät kielen mennessään. Blå Band -risottojen valmistaminen on erittäin nopeaa ja vaivatonta: lisäämällä veden pussin sisältöön, saat valmiin risottoaterian noin puolessa tunnissa.

 

Risotto on matkannut Pohjois-Italiasta ruokapöytiin ympäri maailman

Pohjoisitalialainen risotto kuuluu maailman tunnetuimpiin ja klassisimpiin ruokalajeihin. Se on italialaisen keittiöperinteen tärkeimpiä elementtejä lukemattomien pastaruokien ja pizzan ohella. Ensimmäisten italialaisten risottoreseptien arvellaan olevan jopa yli 200 vuotta vanhoja, joten perinteikkyydelle on muodostunut selkeät standardit. Risoton pääainesosiksi luetaan yleensä risottoriisi, liemi, voi, sipuli, valkoviini ja parmesaanijuusto.

 

Aina perinteitä kunnioittaen

Blå Band -risotot on valmistettu italialaisen keittiön perinteitä kunnioittaen ja lopputulos on täyteläinen ja aromikas herkkuateria. Sekä parsa- että kantarellirisoton ainesosina on käytetty laadukasta risottoriisiä. Lopputulos on lisäksi viimeistelty valkosipulilla ja valkoviinillä mahdollisimman aidon italialaisen makuelämyksen saavuttamiseksi.

Monipuoliset Blå Band -risotot

Blå Band -risotot toimivat erinomaisesti sellaisenaan, lisukkeena sekä pohjana monimutkaisemmillekin risottoratkaisuille. Esimerkiksi herkullinen parsarisottomme on kuin luotu toimimaan pohjana kala- tai äyriäisrisotolle. Voissa paistettujen lohifileen palojen lisääminen parsarisoton sekaan on makuelämys vertaansa vailla. Vaihtoehtoisesti voit lisätä parsarisoton sekaan oliiviöljyssä kypsennettyjä ja chilillä sekä valkosipulilla maustettuja katkarapuja, jotka tuovat muuntavat herkullisen parsarisoton parsakatkarapurisotoksi. Blå Band -parsarisotto toimii niin ikään mainiosti lukemattomien kala- ja liharuokien lisukkeena.

Kantarellirisotto tuo metsän aromit ruokapöytääsi

Toinen Blå Bandin risottovaihtoehdoista on maukas kantarellirisotto, joka sopii niin ikään ateriaksi sellaisenaan, kuin myös pohjaksi toisenlaisiinkin risottoihin. Eräs toimiva ehdotus kantarellirisoton jatkamiseksi on riistan lisääminen risoton joukkoon. Esimerkiksi lisäämällä hirvenlihaa Blå Band -kantarellirisoton joukkoon, saat lisättyä pohjoismaisen kosketuksen tähän italialaiseen klassikkoruokaan.

Lihan lisääminen risoton sekaan ei suinkaan ole ainoa tapa tehdä risotosta täyttävämpää, vaan aterian tukevoittaminen kasviksia tai sieniä lisäämällä on niin ikään loistava vaihtoehto. Syksyllä sienimetsältä palatessa on helppo valinta lisätä metsältä kerätyt kantarellit puhdistettuna Blå Band -kantarellirisoton sekaan. Myös porkkanaraaste ja aurinkokuivatut tomaatit toimivat oivallisiesti Blå Band -risottoihin lisättynä.

Tutustu risottoihimme ja ihastu!

 

 

Ainesosat

Valmistus

Tuotteita

Muista