• 10 Annosta
  • 60 min

Mansikkabritakakku

Kesän toivotuin juhlavieras on poutapilven pehmeä mansikkabritakakku, jossa maistuu kotimaiset mansikat ja samettinen vaniljakreemi.

 

Ainesosat

Sokerikakkupohja:

5 keltuaista, huoneenlämpöisenä

100 g voita, huoneenlämpöisenä

1,5 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 dl vehnäjauhoja

1 dl kevytmaitoa

Marenki:

5 valkuaista, huoneenlämpöisenä

2,5 dl sokeria

1 dl mantelilastuja

Täyte:

1 pakkaus Blå Band Vanhan ajan Vaniljakastike -aineksia

4 dl kevytmaitoa

4 dl vispikermaa

tuoreita mansikoita, viipaloituna (noin 800 g)

Valmistus

  1. Erottele kananmunien keltuaiset ja valkuaiset. Vaahdota voi ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Vatkaa keltuaiset yksitellen joukkoon.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne taikinan joukkoon. Lisää lopuksi maito ja sekoita.
  3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle tasaiseksi kerrokseksi.
  4. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi (n. 5 min). Lisää sokeri vähitellen valkuaisvaahdon joukkoon. Vatkaa vielä hetki.
  5. Levitä marenkivaahto nuolijalla pohjataikinan päälle pellille. Ripottele pinnalle mantelilastut. Paista 175 asteisessa uunissa noin 30 min, kunnes pohja on kauniin värinen.
  6. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja neljään osaan. Valmista vaniljakreemi sekoittamalla 2 pussia Blå Band Vanhan ajan Vaniljakastike -aineksia ja 4 dl kevytmaitoa keskenään, siirrä jääkaappiin hetkeksi. Vatkaa vispikerma.
  7. Kokoa kakku nostamalla ensimmäinen pohja tarjoiluastialle, levitä päälle kolmasosa vaniljakreemistä, kermavaahdosta sekä paloitelluista mansikoista. Toista, kunnes kakku on koottu. Koristele tuoreilla mansikoilla!

Tuotteita

Muista