• Annosta

Blå Band -keitot – yksinkertaiset ja klassiset makuelämykset

Herkulliset Blå Band-keitot tekevät ruoanlaitosta nopeaa ja vaivatonta – mausta tinkimättä! Valikoimamme klassiset pussikeitot, kuten ranskalainen sipulikeitto ja kantarellikeitto, tuovat taatusti veden ruokailijoiden kielelle.

Blå Band -keitoista on moneksi: suussa sulavat keitot maistuvat erinomaisesti sellaisenaan tai lisukkeiden, esimerkiksi tuoreen leivän kera. Keitot sopivat mainiosti alkukeitoksi sekä myös hieman kevyemmäksi pääruoaksi. Keitot soveltuvat myös oivallisesti raaka-aineeksi monien muidenkin ruokien valmistukseen. Esimerkiksi ikiklassikkomme ranskalainen sipulikeitto on kuin luotu lihapullataikinoihin tai kastikkeiden pohjaksi.

Pussikeiton valmistus on nopeaa ja helppoa!

Keiton valmistus toimii lähtökohtaisesti mitä yksinkertaisimmalla ”lisää vain vesi” -periaatteella. Useiden keittojen valmistamisessa voidaan lisäksi käyttää pientä määrää maitoa täyteläisemmän makuelämyksen sekä pehmeämmän koostumuksen saavuttamiseksi. Valmistusaika on keitosta riippuen noin 5-15 minuuttia.

Blå band -keittoja voi myös käyttää pohjana kunnianhimoisemmillekin keittoratkaisuille. Erinomaisena vaihtoehtona nostettakoon esiin herkullinen katkarapukeitto, johon lisäämällä tuoreita ainesosia saattaa loihtia ruokaisan ja runsaan keittoaterian, jolla tekee kylläiseksi nälkäisemmänkin aterioijan. Lisäämällä Blå Band -katkarapukeiton sekaan esimerkiksi tuoreita katkarapuja, sipulia, valkosipulia ja ripauksen chiliä, voit loihtia mehukkaan ja maittavan pääruoan pienellä vaivannäöllä.

Blå Band -sienikeitot

Blå Bandin keitoista löydät myös pari herkullista vaihtoehtoa sienten ystäville. Valikoimamme herkkutatti-sienikeitto sekä kantarellikeitto hivelevät makunystyröitä näillä metsän antimien aromeilla. Nämä keitot sopivat niin ikään tarjoiltavana sellaisenaan, mutta myös oivallisena pohjana ruokaisamman sienikeiton valmistamiseen. Alkusyksyn iltana sienimetsältä palatessa on helppoa viipaloida puhdistetut sienet pussikeiton joukkoon ja antaa hautua kannen alla ennen tarjoilua.

Blå Band -kantarellikeitto on myös vertaansa vailla kantarellikastikkeen ainesosana. Kantarellikastike kuuluu suomalaisen keittiön suursuosikkeihin erityisesti liha- ja juuresruokien lisukkeena. Pussikeittoa hyödyntäen voit valmistaa herkullisen kantarellikastikkeen käden käänteessä isommallekin seurueelle.

Kana-sinihomejuustokeitto – se herkullisempi kanakeitto

Blå Bandin kana-sinihomejuustokeitto on ehdotonta pussikeittojen aatelia. Yksikään keittovalikoima ei ole täydellinen ilman herkullista kanakeittovaihtoehtoa. Cheddarin, emmentalin ja sinihomejuuston yhdistelmä antaa tälle kanakeitolle sen kermaisen ja täyteläisen maun, joka vie kielen mennessään. Kana-sinihomejuustokeitto lisäksi erittäin nopea valmistaa: keitto valmistuu tarjoiltavaksi alle kymmenessä minuutissa.

Blå Bandin keitoista löydät taatusti mieleisesi!

Ainesosat

Valmistus

Tuotteita

Muista