• 4 Annosta
  • 40 min.

Bloggaaja Frutti di Mutsin resepti

Nauti herkullisesta kasvisruoasta!
Kantarellirisotolla ja vuohenjuustolla täytetty kesäkurpitsa, kantarelli-sipulipaistos, valkosipuli-ruiskrutongit ja porkkana-retiisisalaatti

Ainesosat

1 ps Blå Band Kantarellirisottoaineksia

6 dl Vettä

2 rkl Valkoviinietikkaa

1 dl Parmesaanijuustoraastetta

2 pientä Kesäkurpitsaa

1 paketti Vuohenmaito-valkohomejuustoa

1 dl Tuoreita kantarelleja

2 kpl Kevätsipuleita varsineen

1 Chili

2 palaa Real-ruisleipää

2 rkl Hyvää oliiviöljyä

3 Valkosipulinkynttä murskattuna

Valmistus

1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Keitä risotto pussin ohjeen mukaan (huom! Lisää 1 dl enemmän vettä kuin pussin ohjeessa).
3. Lisää joukkoon valkoviinietikka ja parmesan, anna tekeytyä hetki.
4. Halkaise kurpitsat ja koverra sisus pois (Vinkki: Pakasta sisus ja käytä se myöhemmin esimerkiksi kasvissosekeittoon!)
5. Täytä kurpitsat risotolla ja lisää päälle juustokiekot. Paista 200 C, kunnes pinta saa väriä. ÄLÄ esikypsennä kurpitsaa, että se pitää muotonsa.
6. Silppua kesäsipulit varsineen. Pilko chili.
7. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljyä, kanttarellit ja puolet sipulista. Freesaa kunnes sienet ovat kypsiä.
8. Siirrä kanttarelli-sipuli lautaselle odottamaan ja paahda pannulla kuutioitu leipä ja valkosipuli.
9. Vedä porkkanasta ohuita lastuja kuorimaveitsellä. Siivuta retiisi.

KASAA ANNOS NÄIN:
Ota kurpitsat uunista. Jos käytit isoa kurpitsaa, halkaise se puoliksi. Nosta kurpitsat lautasille ja nostele kanttarelli-sipulisilppua päälle. Nosta lautaselle retiisiä ja porkkanaa kasaksi. Tee samoin krutongeille. Koristele sipulilla ja chilillä.

Tuotteita

Muista